Lustrumcongres Drugs in de Rotterdamse haven

Ter ere van het 60-jarig bestaan van Erasmus School of Law
Datum
woensdag 19 jun 2024, 13:00 - 18:00
Type
Congres
Gesproken taal
Nederlands
Kamer
M1-19
Gebouw
Van der Goot Building
Voeg toe aan agenda
Erasmus School of Law

Erasmus School of Law viert haar 60-jarig jubileum met een bijzonder lustrumcongres, georganiseerd in samenwerking met de studieverenigingen van de faculteit: CIA, JFR, In Duplo en CT. Op woensdag 19 juni nodigen wij je van harte uit voor een middag vol inzichten en discussies over een interessant thema: "Drugs in de Rotterdamse haven". 

Het congres bestaat uit twee boeiende sessies, elk gewijd aan een specifiek aspect van drugscriminaliteit in de Rotterdamse haven. Experts uit het veld en academici zullen hun kennis en ervaringen delen, en gezamenlijk nieuwe perspectieven verkennen.

Eerste sessie: Terug- en vooruitblik op georganiseerde drugscriminaliteit 

In deze sessie werpen we een terug- en vooruitblik op georganiseerde drugscriminaliteit in de Rotterdamse haven. We kijken op basis van diverse studies die in de voorbije jaren zijn uitgevoerd terug op ontwikkelingen in het fenomeen en de aanpak, en brengen enkele punten onder de aandacht die voor toekomstig onderzoek, beleidsontwikkeling en beleidsuitvoering van belang zijn. 

Tweede sessie: Van lab tot lock-up: de route van productie tot berechting 

De tweede sessie richt zich met name op een grondige analyse van de logistieke en juridische uitdagingen in de strijd tegen drugscriminaliteit. We beginnen met het inzoomen op de volledige keten van drugscriminaliteit, van de oorsprong in de bronlanden tot de uiteindelijke uithalers en de recente golf van explosies in Rotterdam. Met name de productie, het vervoer en de handel in cocaïne en de effecten hiervan komen ter sprake. 

Daarna gaan we in het tweede deel van deze sessie dieper in op de juridische implicaties van het nieuwe delict dat specifiek is ontworpen om uithalers te straffen, en bespreken we de toepassing hiervan in recente rechtszaken. 

Programmaoverzicht 

TijdActiviteit
13:00 – 13:15 uurInloop
13:15 – 14:30 uurEerste sessie (met opening van het lustrumcongres) 
14:30 – 15:00 uurPauze met koffies/thee 
15:00 – 16:30 uurTweede sessie 
16:30 – 18:00 uurAfsluitende borrel 

Lijkt het je interessant om dit congres bij te wonen en meer te leren over de nieuwste ontwikkelingen binnen de georganiseerde drugscriminaliteit en juridische wereld? 

Meld je dan aan voor het lustrumcongres op 19 juni via onderstaand formulier! 

Aanmeldformulier

Welke sessie(s) wil je volgen? Bevat verplichte velden
Ben je aanwezig bij de afsluitende borrel? Bevat verplichte velden

Erasmus School of Law gaat vertrouwelijk om met uw gegevens. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor logistieke doeleinden voor dit evenement. Na het evenement worden deze gegevens verwijderd. Meer informatie vindt u in ons privacystatement.

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen