Piet Sanderslezing door Robert G. Eccles

Datum
vrijdag 4 nov 2022, 13:00 - 15:00
Type
Lezing
Gesproken taal
English
Registreer je hier Voeg toe aan agenda

Erasmus School of Law verwelkomt professor Robert G. Eccles, 's werelds meest vooraanstaande expert op het gebied van geïntegreerde rapportage en een leider op het gebied van hoe bedrijven en investeerders duurzame strategieën kunnen creëren en daarover rapporteren. Eccles heeft de uitnodiging van de juridische faculteit aanvaard om de Piet Sanderslezing te verzorgen op vrijdag 4 november 2022 tussen 13.00 en 15.00 uur.

Robert G. Eccles is een toonaangevende autoriteit op het gebied van corporate purpose en duurzaamheid, zowel vanuit het perspectief van bedrijven als investeerders. Hij is gasthoogleraar Management Practice aan de Saïd Business School aan de Universiteit van Oxford en had eerder een vaste aanstelling aan de Harvard Business School. Hij is de oprichter en voorzitter van de Sustainability Accounting Standards Board (SASB) en een van de oprichters van de International Integrated Reporting Council (IIRC).

Focus op de belangrijkste vragen van vandaag in de wereld van duurzaam ondernemen

In de Piet Sanderslezing gaat Eccles in op het steeds feller wordende debat over het begrip ESG. De term betekent heel iets anders voor mensen met heel verschillende ideologieën, waardoor de vraag rijst of het nog steeds een bruikbaar concept is. Dit debat over ESG, in wezen een debat over de rol van de onderneming in de samenleving, wordt weerspiegeld in de inspanningen van de International Sustainability Standards Board (ISSB) van de IFRS Foundation, de European Sustainability Reporting Standards (ESRS) van de EU die worden ontwikkeld door de European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG) en de door de Amerikaanse SEC voorgestelde regels inzake klimaatrapportage. Professor Eccles zal een nieuw initiatief van hem bespreken om te proberen de ideologische kloof te overbruggen. Hij zal ook enig perspectief bieden op de toekomstige evolutie van standaarden voor duurzaamheidsverslaglegging, waarbij hij lessen trekt uit de financiële verslaggeving.

Over de Piet Sanderslezing

De Piet Sanderslezing is vernoemd naar hoogleraar civiel recht Piet Sanders, die in 1963 Erasmus School of Law oprichtte. De Piet Sanderslezing werd geïntroduceerd in 2021. Het eert de academische prestaties van Erasmus School of Law en belicht gevierde wetenschappers en hun intellectuele en academische bijdragen op het gebied van het recht. In 2021 gaf Katharina Pistor, hoogleraar aan Columbia University, de eerste Piet Sanderslezing en diverse workshops.

Meer informatie

Meer informatie over de Piet Sanderslezing vind je hier.

Iedereen is welkom om de lezing op 4 november bij te wonen. Interesse? registreer je dan hier.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met communicatiemedewerker Ronald de Groot van Erasmus School of Law: rdegroot@ese.eur.nl +31 6 53 641 846.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen