donderdag 15 dec 2022, 13:00 - 17:15
Locatie

Ticket informatie

€189 (kosteloos voor EUR-studenten en EUR-medewerkers)

Voeg toe aan agenda
microphone in a red lecture hall

Op donderdag 15 december 2022 organiseert de master Aansprakelijkheid en Verzekering van Erasmus School of Law een symposium over het thema ‘Rechtsontwikkeling in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht: wie is aan zet en waar staan we?’

Vanuit verschillende invalshoeken reflecteren sprekers uit verschillende disciplines op de vraag (i) welke spelers het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht van vandaag en morgen bepalen en (ii) welke thema’s daarbij op de agenda staan. De spelers zijn de wetgever, de Hoge Raad, de rechtswetenschap, ‘Europa’, burgers & belangenorganisaties en de verzekeraar. Het symposium vindt plaats op 15 december a.s. van 13.00 tot 17.15 uur in de Forumzaal, Expo- en Congrescentrum, Van der Goot Building (M) op de Erasmus Universiteit Rotterdam, campus Woudestein, Burgemeester Oudlaan 50 in Rotterdam.

Aan deelname van dit symposium worden 2 PE-punt toegekend.

Aanmelden kan tot 7 december 12:00.

Programma:

Ontvangst deelnemers symposium

13.30-13.40

Inleiding door dagvoorzitter Mop van Tiggele

Hoogleraar Verzekeringsrecht Erasmus School of Law en Radboud Universiteit Nijmegen

13.40-14.05

Een speler van betekenis: de wetgever

Prof.mr. Eddy Bauw

Hoogleraar Aansprakelijkheidsrecht en Rechtspleging Universiteit Utrecht

14.05-14.30

Een speler van betekenis: de Hoge Raad

Prof.mr. Willem van Boom

Hoogleraar Burgerlijk Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen

14.30-14.55

Een speler van betekenis: ‘Europa’

Prof.mr. Kasper Jansen

Hoogleraar Europees aansprakelijkheidsrecht Erasmus School of Law

14.55-15.10

Wrap-up en vragen

15.10-15.40

PAUZE

15.40-16.05

Een speler van betekenis: de rechtswetenschap

Mr.dr. Marnix Hebly

Universitair Hoofddocent Privaatrecht Erasmus School of Law

16.05-16.30

Een speler van betekenis: burgers en belangenorganisaties

Prof.mr. Cees van Dam

Hoogleraar Europees Aansprakelijkheidsrecht, Universiteit Maastricht en Visiting Professor School of Law, King's College London.

16.30-16.55

Een speler van betekenis: de verzekeraar

Mr.dr. Stijn Franken

Advocaat/partner Nauta Dutilh

16.55-17.15

Discussie en afronding olv dagvoorzitter

Borrel

Welke gegevens mogen wij op uw naamsticker vermelden?

Erasmus School of Law behandelt uw gegevens vertrouwelijk. Uw ingevulde gegevens worden gebruikt voor logistieke doeleinden voor dit evenement. Na het evenement worden deze gegevens verwijderd. Meer informatie: https://www.eur.nl/disclaimer/privacy-statement.

Vergelijk @count opleiding

• @title