Staatsrechtconferentie ‘Democratie: nieuwe ontwikkelingen’

Einddatum

vrijdag, 14 dec 2018, 17:00

Stockfoto Democracy Scrabble

De jaarlijkse staatsrechtconferentie van de Staatsrechtkring wordt dit jaar georganiseerd door de sectie Staats- en bestuursrecht van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het thema van de conferentie is ‘Democratie: nieuwe ontwikkelingen’ en heeft een multidisciplinaire aanpak. Noteer alvast 14 december 2018 in uw agenda.

• Panel 1: Burgerparticipatie: mogelijkheden en staatsrechtelijke grenzen
      Preadviezen van Willemien den Ouden, Tom van der Meer en Joost Westerweel; voorzitter Job Cohen.
    • Panel 2: Verkiezingen in het tijdperk van social media
      Preadviezen van Remco Nehmelman, Hansko Broeksteeg en Nico van Eijk; voorzitter Gijs van Oenen.
    • Panel 3: Organisatieverboden
      Preadviezen van Paulien de Morree, Paul Mevis en Pieter Verrest, Paul van Sasse van Ysselt en Jon Schilder; voorzitster Janneke Gerards.
    • Panel 4: Methodologische en historische aspecten van democratie
      Preadviezen van Geerten Boogaard, Remieg Aerts en Mart Rutjes; voorzitster Maria Grever.

De preadviezen zullen verschijnen in een bundel die op voorhand aan de deelnemers zal worden bezorgd.

Jonge onderzoekers worden uitgenodigd om tijdens de conferentie een posterpresentatie te houden over een staatsrechtelijk onderwerp naar keuze. U kan hiervoor nu reeds een mail sturen naar staatsrechtconferentie2018@gmail.com.

Hieronder kan u zich registreren om op de hoogte te worden gehouden van zodra u zich kan inschrijven voor de conferentie.

Ontvang een e-mail zodra aanmelden mogelijk is

Erasmus School of Law behandelt uw gegevens vertrouwelijk. Uw ingevulde gegevens worden gebruikt doorgestuurd naar de organisatoren voor logistieke doeleinden. Na het evenement worden deze gegevens verwijderd. Meer informatie: https://www.eur.nl/disclaimer/privacy-statement.