Dubbele master Toga aan de Maas

Waarom Master Dubbele master Toga aan de Maas studeren

Dubbele master Toga aan de Maas

Met de Dubbele master Toga aan de Maas volg je twee volledige masteropleidingen in iets meer dan anderhalf jaar: de Togamaster en een nader te kiezen master uit het aanbod van Erasmus School of Law.

Deze twee masters vormen samen ‘Toga aan de Maas’. Toga aan de Maas combineert theorie met praktijk. Je verdiept je academische kennis en past die kennis in de Rotterdamse rechtspraktijk toe. In masterclasses op locatie, bijvoorbeeld bij een advocatenkantoor, het OM of de rechtbank, leer je de fijne kneepjes van het vak. Je sluit je studie af met een stage en het schrijven van een scriptie. Samen met maximaal vierentwintig medestudenten word je voortdurend uitgedaagd en ontmoet je de toppers in de juridische professie.

Wat gaat Toga aan de Maas mij bieden?

  • De Dubbele master Toga aan de Maas is voor excellente studenten, dat in iets meer dan anderhalf jaar wordt afgerond;

  • Door het kleinschalige karakter staat individuele aandacht centraal: de master biedt plaats aan 25 studenten;
  • Gedurende iets meer dan anderhalf jaar worden er Toga-gerelateerde vakken en masterclasses aangeboden, waarin verschillende rechtsdisciplines centraal staan. In de verdiepende Toga-vakken worden onder intensieve begeleiding van een docent-onderzoeker ook onderzoeks-, schrijf- en spreekvaardigheden verder ontwikkeld;
  • Toga aan de Maas biedt een kennismaking met de praktijk via masterclasses, kantoorbezoeken, bezoeken aan het OM en de rechtbank en een stage van twaalf weken.

Doelgroep

De Dubbele master Toga aan de Maas biedt plaats aan 25 topstudenten met een passie voor het recht in de breedste zin van het woord. De studenten moeten iets meer dan anderhalf jaar lang intensief bezig willen zijn met het recht, in discussie durven gaan met kopstukken uit wetenschap en praktijk en uitdaging zien in het oplossen van complexe vraagstukken. Van belang is dat deze studenten bovengemiddeld gemotiveerd zijn. Deze motivatie kan blijken uit hoge cijfers tijdens de bachelor en/of noemenswaardige extra curriculaire activiteiten.

Student-testimonials

Laat je inspireren door de ervaringen van onze studenten met de Dubbele master Toga aan de Maas.

Het netwerk dat je tijdens de Togamaster opbouwt is erg waardevol
Basya Klinger
Student Toga aan de Maas 2017-2019
Lees meer over Basya Klinger