Arnoud Pijls benoemd tot hoogleraar European and Comparative Financial Law aan de Radboud Universiteit

Arnoud Pijls

Arnoud Pijls wordt per 15 juli 2024 benoemd tot hoogleraar European and Comparative Financial Law aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit. Naast zijn nieuwe functie zal Pijls als gastdocent en als promotor van Mathijs Giltjes verbonden blijven aan Erasmus School of Law.

Het onderzoek van Pijls is gericht op verschillende vakgebieden: financieel recht, ondernemingsrecht, aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht, en Empirical Legal Studies. Die multidisciplinaire aanpak, die hij binnen Erasmus School of Law heeft ingezet, hoopt hij voort te zetten aan de Radboud Universiteit. Pijls, opgeleid als financieel econometrist, voelt zich ook thuis in de wereld van wiskunde en statistiek. Met zijn brede onderzoeksprofiel hoopt hij een belangrijke bijdrage te leveren aan het rechtsvergelijkende en multidisciplinaire onderzoek binnen het Instituut voor Financieel Recht van de Radboud Universiteit. 

In zijn nieuwe rol gaat Pijls de komende jaren onderzoek doen naar de verdere ontwikkeling van het Europees financieel toezichtrecht. “Speerpunten waarop ik mij zal richten zijn de Europese kapitaalmarktunie, het Single Resolution Mechanism, Sustainable Finance en ESG en de regulering van technologische ontwikkelingen in de financiële sector”, aldus Pijls. 

Pijls zal als gastdocent en als promotor van Mathijs Giltjes verbonden blijven aan Erasmus School of Law en blikt terug: “Ik kijk met dankbaarheid terug op mijn tijd bij Erasmus School of Law. Ik heb hier veel belangrijke lessen geleerd en mogen samenwerken met zeer getalenteerde en gedreven collega’s. Mijn speciale dank gaat uit naar mijn promotoren Maarten Kroeze, Siewert Lindenbergh en Helene Vletter-van Dort en naar Anja van Garderen, de opleidingscoördinator van de master Ondernemingsrecht.”

Over Arnoud Pijls
Pijls studeerde Financiële Econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en behaalde in 2005 zijn master. In 2006 behaalde hij zijn master Financieel Recht aan Erasmus School of Law, gevolgd door een bachelor in de Rechtsgeleerdheid in 2007. Daarna werkte hij enkele jaren voor advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek, wat hij combineerde met een aanstelling als onderzoeker aan Erasmus School of Law. In 2018 promoveerde hij cum laude op het proefschrift ‘Misleidende beursberichten. Kwesties van causaal verband en schade’. 

Ook na zijn promotie bleef Pijls verbonden aan Erasmus School of Law – eerst als universitair docent, later als universiteit hoofddocent. Sinds 2022 is hij werkzaam als adviseur in de Litigation & Dispute Resolution praktijk van advocatenkantoor Clifford Chance.

Momenteel is Pijls ook lid van de Raad van Toezicht van Stichting Yuverta en lid van de Raad van Toezicht van Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden. Daarnaast is Pijls actief als redacteur voor het Tijdschrift voor Vennootschapsrecht, Rechtspersonenrecht en Ondernemingsbestuur, en betrokken bij het Tijdschrift Ondernemingsrecht.

Universitair Hoofddocent
Meer informatie

Lees het volledige persbericht van de Radboud Universiteit hier.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen