De factor tijd bij vaststelling van schade

Marnix Hebly

Mr. dr. Marnix Hebly was op 26 mei 2020 te horen in een aflevering van de podcast AboutLaw. In deze podcast spreekt hij over het thema van zijn proefschrift ‘Schadevaststelling en tijd’, dat hij in juni 2019 verdedigde te Rotterdam.

Schadevergoeding strekt ertoe de benadeelde zoveel mogelijk in de positie te brengen waarin hij zou hebben verkeerd zonder aansprakelijkheidscheppende gebeurtenis. Die gebeurtenis kan oorzaak zijn van allerlei feitelijke ontwikkelingen die zich gaandeweg ontvouwen met het verstrijken van de tijd. Met welke feiten en omstandigheden moet de rechter rekening houden? Welk moment heeft voor zijn oordeel als beslissend te gelden?

In de podcast bespreekt Hebly het centrale thema van zijn proefschrift aan de hand van uiteenlopende praktische voorbeelden. Hij gaat daarbij onder meer in op zaakschade, personenschade en ‘ondernemingsschade’ (gederfde ondernemingswinst), en bespreekt ook de actuele problematiek van de waardevermindering van woningen door aardbevingen in Groningen.

Over AboutLaw

De podcast AboutLaw behandelt nieuws en ontwikkelingen vanuit een juridisch perspectief, door het met professionals te hebben over actuele juridische gebeurtenissen en recente uitspraken. Advocaat Bob Rietjens is gastheer en interviewt professionals uit de toepasselijke branche.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen