De kroon op Levi’s scriptie: de Beer impuls scriptieprijs

Levi Boor

Levi Boor, alumnus van Erasmus School of Law, heeft met zijn scriptie ‘Vergoeding van gederfde zwarte inkomsten’ de Beer impuls scriptieprijs 2022 gewonnen. Levi schreef zijn scriptie in 2021 ter afronding van zijn master Aansprakelijkheid en Verzekering. Bovendien leverde hij met zijn scriptie een bijdrage aan het scriptieboek van de Jonge Meesters-reeks genaamd ‘Publiek Privaatrecht’. Stichting Beer impuls reikt jaarlijks een scriptieprijs uit om jong talent met belangstelling voor aansprakelijkheids- de personenschaderecht te stimuleren.

Publieke doelen en belangen versus privaatrechtelijke verhoudingen 

“Mijn scriptie gaat over de vraag of een ongevalsslachtoffer aanspraak kan maken op schadevergoeding wegens het missen van inkomsten uit zwart werk.” Levi besloot in de eerste plaats om een scriptie te schrijven binnen de thematiek van publieke doelen en belangen in privaatrechtelijke verhoudingen. Zijn specifieke onderwerp stipt een interessante kwestie aan die het samenspel tussen publieke en private belangen op scherp zet. “Het (privaatrechtelijke) schadevergoedingsbeginsel botst hier met publieke doelen als het tegengaan van zwartwerk en belangen als het betalen van belasting ten behoeve van de publieke middelen. De vraag is dan welke kant zou moeten prevaleren.” Bovendien schreef Levi zijn scriptie toen over dit onderwerp veel discussie in juridische literatuur bestond. “Dus het leek mij leuk om mijn eigen visie te geven”, vertelt hij. 

Levi was zich er toen echter niet van bewust dat hij een scriptie schreef die later een prijs zou winnen. “Als je maanden bezig bent met zo’n scriptie, is de gedachte dat je daarmee misschien wel een prijs zal gaan winnen wel de laatste die in je opkomt. Ik had de scriptieprijs totaal niet zien aankomen! Ik was al heel blij en verrast toen ik hoorde dat ik op de shortlist van de drie kandidaten stond”, aldus Levi. 

“Als begeleiders zijn wij enorm trots dat Levi met zijn mooie scriptie deze prijs heeft gewonnen.”

De jury van Stichting Beer impuls was onder de indruk van de scriptie. “De scriptie is goed geschreven”, stellen zij. Daarnaast is de scriptie volgens de jury van “actueel en praktisch belang”. Ook de voormalige scriptiebegeleiders van Boor – Koen Swinnen, Marnix Hebly en Liesbeth Enneking – zijn lovend over Levi’s onderzoek. “Als begeleiders zijn wij enorm trots dat Levi met zijn mooie scriptie deze prijs heeft gewonnen”, vertelt Enneking. “Een topprestatie, zeker omdat hij zijn scriptie in het kader van ons scriptieboekproject schreef als hoofdstuk voor de Publiek Privaatrecht bundel – uitgegeven bij Boomjuridsch Uitgevers – en dus slechts 7000 woorden mocht gebruiken. Levi greep deze uitdaging met beide handen aan en bewijst dat het mogelijk is om in relatief weinig woorden een steengoed verhaal neer te zetten!” 

Een hot topic 

Op de vraag hoe Levi de toekomst van zowel zijn scriptie als zichzelf voor zich ziet, antwoordt hij: “Op dit moment is het vergoeden van gemiste inkomsten uit zwart werk nog steeds een hot topic in de letselschadebranche. De vraag die in mijn scriptie centraal staat houdt de praktijk nog altijd bezig.” Levi volgt nieuwe uitspraken van rechters of juridische publicaties rondom dit thema dan ook op de voet: “Stiekem toch ook wel een beetje in de hoop dat ik mijn scriptie daarin terug zal zien.” 

Meer informatie

Klik hier voor het hele persbericht. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen