“De verkoop van zelfmoordpoeder via marktplaats is heel zorgelijk”

Een 28-jarige man uit Eindhoven is opgepakt voor de grootschalige verkoop van zelfmoordpoeder via Marktplaats. Hij wordt verdacht van hulp bij zelfdoding. Martin Buijsen, hoogleraar Gezondheidsrecht aan Erasmus School of Law, sprak bij RTL Nieuws over deze zorgwekkende zaak.

Er is inmiddels van zes personen bekend dat zij zijn overleden door het innemen van het middel, maar volgens het Openbaar Ministerie (OM) zouden honderden mensen het middel gekocht hebben. Buijsen: “Het is heel zorgelijk, omdat kwetsbare mensen hiervan het slachtoffer kunnen zijn.” In zijn loopbaan heeft Buijsen ook nooit eerder van zo’n zaak gehoord. Volgens hem is dit uitermate ongebruikelijk in Nederland.

Drie jaar geleden kwam Omroep Brabant de verkoop van het poeder al op het spoor. Het OM is toentertijd ook al getipt over de verdachte en de activiteiten, echter kon het OM nu pas een houdbare verdenking aan het adres van de Eindhovenaar presenteren. Het was tot recent een uitdaging om een zelfdoding te koppelen aan de verkoop van het poeder door de verdachte.

Professor
Meer informatie

Klik hier voor het hele fragment van RTL Nieuws (Vanaf 5:08).

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen