Een zonnige aftrap van de masterjaren Criminologie

Groepsfoto van alle Criminologiestudenten voor de trappen bij het Polak gebouw

Op woensdag 6 september vond de introductie voor de nieuwe studenten van de masters Criminologie plaats. Voor de eerste keer werd dit gezamenlijk georganiseerd voor de Nederlandstalige studenten die de eenjarige master Criminologie volgen én de internationale groep studenten die de tweejarige opleiding International Master’s in Advanced Research in Criminology (IMARC) doen. De introductie startte met een gesplitst programma, waarna de twee groepen samenkwamen. De studenten, docenten en coördinatoren blikken terug op een zonnige dag en een geslaagd voorproefje van het komende masterjaar.

Het programma van de Nederlandstalige master telde drie gastsprekers, die allen vanuit hun vakgebied een licht schenen op de belangrijkste onderwerpen binnen de master. Zo gaf misdaadjournalist Paul Vughts een overzicht van verschillende zaken en thema’s waar hij gedurende zijn loopbaan over heeft geschreven en die de criminologen van vandaag ook bezighouden, zoals drugscriminaliteit en de donkere kant van de drillrap-scene. Ook Romilda Schaaf van de Zeehavenpolitie schoof aan als spreker en zoomde in op de stad Rotterdam door een beeld te schetsen van drugscriminaliteit in de haven, de aanpak ervan en de moeilijkheden die deze aanpak kent. Tot slot gaf Bart Hartog van de gemeente Rotterdam een inkijkje in hoe de gemeente Rotterdam omgaat met risicojongeren en reageert op jeugdcriminaliteit in de stad. 

“Het was een mooie, warme, energieke dag en we kijken er naar uit om met deze groep studenten aan het werk te gaan!"

Voor de internationale studenten begon de middag met een sessie over de verschillende tracks die de studenten bij de verschillende partneruniversiteiten kunnen volgen. Tevens was er ruimte voor nieuwe IMARC-studenten om met tweedejaars IMARC-studenten in gesprek te gaan over hun ervaringen van het afgelopen jaar. Na een warme sessie voor het maken van de groepsfoto in de volle zon, kregen de studenten een campustour onder begeleiding van de studievereniging Criminologie in Actie (CIA). De tour eindigde op het terras, waar de studenten, docenten en coördinatoren konden kennismaken, bijpraten en borrelen. 

“Het was een mooie, warme, energieke dag en we kijken er naar uit om met deze groep studenten aan het werk te gaan”, vertelt Elisabeth Brein, programmacoördinator van de IMARC-master.

Gerelateerde opleiding
Met dit uitdagende, praktijkgerichte programma word je dé specialist in jeugdcriminaliteit of fraude en georganiseerde misdaad!
IMARC is an interdisciplinary programme that is developed to prepare you for current demands in the field of border-crossing, security and social justice.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen