European Master in Law and Economics ontvangt vijfde miljoenenbeurs

EMLE wereldbol met logos 2022

Het internationale masterprogramma “European Master in Law and Economics” (EMLE) heeft voor de vijfde keer de prestigieuze Erasmus Mundus:Erasmus + grant voor Erasmus Mundus Joint Master (EMJM) programma’s ontvangen. De beurs is goed voor de komende zes jaar, waardoor het een ongekende 24 jaar aaneengesloten financiering verzekert vanuit het Erasmus Mundus:Erasmus+ programma.

Het EMLE-consortium bestaat uit zeven Europese en twee niet-Europese partners. De partners zijn de Aix‐Marseille University, de University Pompeu Fabra (Barcelona), de Universiteit Gent, de University of Haifa (Israël), de University of Hamburg, de Indira Gandhi Institute of Development Research in Mumbai, de LUMSA University in Rome, de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Warsaw School of Economics.

Met de grant van 2,8 miljoen zal EMLE 20 studiebeurzen voor Europese studenten, 40 studiebeurzen voor niet-Europese studenten en tot wel 30 aanvullende beurzen kunnen financieren. Louis Visscher, Professor of Law and Economics aan Erasmus School of Law en de directeur van het EMLE-programma, is enthousiast over de nieuwe beurs: “We zijn blij dat de Europese Commissie EMLE opnieuw heeft erkend als excellent masterprogramma. Onze alumni vertellen ons vaak dat EMLE een levensveranderende ervaring is geweest, zowel persoonlijk als professioneel. De Mundus erkenning en de studiebeurzen maken het mogelijk om jaarlijks vijftien topstudenten van alle uithoeken van de wereld kennis te laten maken met ons programma, waar dit zonder de financiering voor hen misschien niet mogelijk zou zijn.”

DE EMLE is een masterprogramma voor studenten met achtergrond of ervaring in het recht en de economie. In kleine internationale groepen benaderen studenten de economische analyse van het recht van verschillende sectoren en doen ze een diepgaande basis op in het eerste semester van het programma. In het tweede semester beginnen studenten een specialisatietraject die wordt voltooid met twee extra vakken en een masterscriptie in het derde semester. De kern van het programma is de mobiliteit: studenten studeren aan twee of drie verschillende EMLE-partneruniversiteiten.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over EMLE.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen