Evenement Dealmakers; “de finance kan niet zonder de legal kant en andersom”

Deelnemende studenten in gesprek aan lange tafel bij een advocatenbureau

Onlangs vond de derde editie van het evenement Dealmakers plaats. Het evenement richt zich op fusies en overnames (M&A) en wordt jaarlijks georganiseerd door de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam (JFR) van Erasmus School of Law en de Financiële Studievereniging Rotterdam (FSR) van Erasmus School of Economics. Een uniek evenement, zo stelt JFR-voorzitter Joshua Kruithof: “Studenten van verschillende studies en faculteiten kunnen samenwerken en zo ervaren dat bij een M&A deal de finance niet zonder de legal kant kan en andersom.” 

Tijdens het evenement verenigden 10 studenten met een juridische achtergrond en 10 studenten met een financiële achtergrond hun kennis en kunde. Samen bogen de studenten zich over de twee kanten die bij een M&A-deal komen kijken.

De financiële en juridische kant verkennen in Amsterdam 

De studenten brachten een bezoek aan Amsterdam, waar zij de dag begonnen bij investeringsbank Houlihan Lokey. Hier verkenden zij de financiële kant van een M&A-deal door een bedrijf uit een fictieve casus te waarderen en het uiteindelijke bod te presenteren aan de ‘verkopende partij’. Ook bezocht de groep het advocatenkantoor Jones Day om de M&A-tak van de advocatuur te leren kennen. De dag werd besloten met een netwerkborrel, waar Houlihan Lokey en Jones Day ook aanwezig waren om respectievelijk de financiële en juridische kant te representeren. Met kennis over beide dimensies van M&A-deals verlieten de deelnemende studenten Amsterdam als echte dealmakers in spé.  

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen