Greening the Economy: Gimmick or Game Changer

Erasmus School of Law nodigt u uit om de eerste lezing van de Piet Sanders Lecture Series bij te wonen. Op 4 november 2021 geeft Katharina Pistor, Edwin B. Parker hoogleraar Rechtsvergelijking en directeur van het Centre on Global Legal Transformation aan Columbia Law School (Verenigde Staten), de lezing: Greening the Economy: Gimmick or Game Changer.

Met deze lezing eert Erasmus School of Law het eredoctoraat dat Katharina Pistor in 2020 toegekend kreeg namens Erasmus Universiteit Rotterdam als erkenning voor het baanbrekende multidisciplinaire onderzoek naar de relatie en interactie tussen financiën, financiële markten en recht.

Over prof. Katharina Pistor

Katharina Pistor onderscheidt zich door haar buitengewone vermogen om de juridische en economische disciplines met elkaar te verbinden. Haar theorie over recht en financiën heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop financiën en financiële marktregulering worden benaderd. In haar werk benoemt ze ook het cruciale punt dat, zelfs in het tijdperk van globalisering, politiek en recht de economie kunnen vormen en doelgerichter kunnen maken ten aanzien van het creëren en verdelen van rijkdom en het bevorderen van gelijkheid; vraagstukken die ook centraal staan ​​in de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

In haar lezing bepleit Pistor om enkele kernkenmerken van het kapitalisme te verwerpen en het om te vormen tot een economisch systeem dat deze planeet en haar inwoners voor de lange termijn veiligstelt. Na de lezing volgt een paneldiscussie en een interactieve Q&A-sessie met het publiek.

Sterke link met het interdisciplinaire onderzoeksprofiel van Erasmus School of Law

Professor Pistor's interdisciplinaire benadering van de vakgebieden recht en economie sluit goed aan bij het onderzoeksprofiel van Erasmus School of Law en haar interdisciplinaire en interuniversitaire onderzoeksgroepen die zich onder andere richten op The Rebalancing of Public and Private Interests, Dynamics of Inclusive Prosperity, Legal Empirical Studies, en meer in het algemeen Recht en Economie. Zo heeft Erasmus School of Law, samen met Erasmus School of Economics, een internationaal onderzoeksnetwerk opgericht, het European Research Centre for Economic and Financial Governance.

De lezing vindt plaats op 4 november 2021 (15.30-17.45 uur) in CB-05 (Theil building). Meer informatie over de lezing is hier te vinden en u kunt zich via het webformulier aanmelden.

Professor

Katharina Pistor, Edwin B. Parker hoogleraar Rechtsvergelijking aan Columbia Law School

Meer informatie

Neem contact op met Ronald de Groot, Communications Officer bij Erasmus School of Law, via rdegroot@ese.eur.nl or +31 6 53 641 846.

Gerelateerde content

Katharina Pistor ontvangt eredoctoraat namens Erasmus School of Law

Op vrijdag 6 november a.s. wordt een eredoctoraat uitgereikt aan Katharina Pistor, Edwin B. Parker hoogleraar Rechtsvergelijking aan de Columbia Law School (New…

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen