Harriët Schelhaas benoemd tot decaan Erasmus School of Law

Het College van Bestuur heeft met ingang van 1 januari 2022 Harriët Schelhaas benoemd tot decaan van Erasmus School of Law. Harriët is voor velen een bekend gezicht binnen de faculteit. Wij zijn ervan overtuigd dat Harriët met haar kwaliteiten, haar ervaring en haar kennis van de faculteit en van onze medewerkers de ontwikkeling van de faculteit en de reputatie en het profiel van Erasmus School of Law verder zal versterken.


 

“Ik ben heel blij dat het College van Bestuur Harriët benoemd heeft als mijn opvolger. Na negen jaar met heel veel plezier en passie het decanaat van Erasmus School of Law te hebben mogen bekleden, was me er veel aan gelegen om het decanaat in goede handen te kunnen overdragen en dat is nu het geval. Harriët is een geweldige wetenschapper, een inspirerend persoon en een op samenwerking gerichte leider. Ik heb persoonlijk met waardering en met plezier mogen aanschouwen op welke wijze Harriët vanaf het moment van haar benoeming als hoogleraar Privaatrecht in relatief korte tijd een gezaghebbende positie heeft verworven in de faculteit. Ik ben ervan overtuigd dat Harriët met haar visie, haar praktische ‘Rotterdamse’ inslag, met haar vermogen om te luisteren en ook door te pakken, met haar humor en haar indrukwekkende netwerk Erasmus School of Law en de Erasmus Universiteit de komende jaren veel goeds zal brengen”.  - Prof.mr.dr.drs. Suzan Stoter

 


 

"Ik ben bijzonder vereerd om Suzan te mogen opvolgen als decaan van onze prachtige faculteit. Suzan heeft negen jaar lang fier en sterk aan het roer gestaan van Erasmus School of Law en met enorm veel energie, kennis, kunde en betrokkenheid gestuurd naar een sterke rechtenfaculteit. Haar verbindend leiderschap, haar kennis van alles wat er op de faculteit en universiteit speelt zijn ongeëvenaard en dwingen respect af. We mogen dankbaar zijn om wat zij voor Erasmus School of Law heeft betekend, zoals de invoering van het Probleem Gestuurd Leren, haar stimulans voor het onderzoek onder de paraplu van ‘Where law meets business’ en de transformatie van ons Sanders-gebouw. Het is een eer om op dit stevige fundament te mogen voortbouwen aan Erasmus School of Law, onze mooie faculteit die met beide benen op de grond en midden op de Rotterdamse campus én in de maatschappij staat. Ik kijk er zeer naar uit om daaraan, én natuurlijk aan de Erasmus Universiteit in zijn geheel, een bijdrage te leveren.”  - Prof.mr.dr. Harriët Schelhaas


De komende tijd zal in het teken staan van een zorgvuldige overdracht van onze huidige decaan naar de nieuwe decaan. De betreffende periode zal tevens worden benut voor het regelen van allerlei zaken en, in overleg met de vicedecanen, het nader invullen van de diverse portefeuilles binnen het bestuur.

Meer informatie

Voor vragen kan contact opgenomen worden met Barbara Salverda, bestuurssecretaris (b.salverda@law.eur.nl) of Cheyenne Kooijman, communicatieadviseur (kooijman@law.eur.nl / +31 6 18 52 26 69)

Gerelateerde content

Harriët Schelhaas nieuwe decaan Erasmus School of Law

Het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft prof. mr. dr. Harriët Schelhaas (1971) benoemd als decaan van Erasmus School of Law.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen