“Perspectieven en rollen worden op een genuanceerde wijze geanalyseerd.”

Dr. Lieselot Bisschop, universitair docent bij de sectie Criminologie en het Erasmus Initiative on Dynamics of Inclusive Prosperity, ontvangt met coauteurs dr. Staci Strobl en dr. Julie Viollaz de ‘Outstanding Article Award’ van ‘The American Society of Criminology - Division of Corporate and White-Collar Crime’. Gezamenlijk schreven zij over de verantwoordelijkheid van ondernemingen en staten voor het verdwijnen van kustland in de Louisiana Bayou.

Eind 2017 publiceerde de British Journal of Criminology het artikel van dr. Bisschop, dr. Strobl (University of Wisconsin-Platteville) en dr. Viollaz (UNODC) getiteld “Getting into deep water: coastal land-loss and state-corporate crime in the Louisiana Bayou”. In dit artikel wordt ingegaan op het verdwijnen van Isle de Jean Charles en kijkt dr. Lieselot Bisschop met een kritische blik naar oorzaken van ‘coastal land loss’. Zij doet dit vanuit verschillende oogpunten, waarbij state, corporate en green-cultural crime elementen worden geanalyseerd. De unieke manier waarop dr. Bisschop met haar coauteurs Staci Strobl en Julie Viollaz de elementen rondom deze case van ‘coastal land loss belicht is bij de ‘American Society of Criminology’ (ASC) niet onopgemerkt gebleven. Op 14 november zijn zij door de ASC Division of White-Collar and Corporate Crime bekroond met de ‘Outstanding Article Award’. De jury sprak met veel lof over de manier waarop de auteurs op genuanceerde manier de verschillende perspectieven op de oorzaken van landverlies en de verantwoordelijkheden van overheidsactoren en bedrijven voor het ontstaan van deze milieucriminaliteit over decennia heen tegen het licht houden.

Meer informatie

Over de ‘American Society of Criminology’
De American Society of Criminology is een toonaangevende internationale vereniging op het gebied van criminologie en de afdeling die de prijs toekende, de Division of White-Collar en Corporate Crime, spitst zich vooral toe op het bevorderen van theorie, kennis en praktijk in alle facetten van white-collar en corporate crime.

Over dr. Lieselot Bisschop
Dr. Bisschop is verbonden aan Erasmus School of Law en het Erasmus Initiative on Dynamics of Inclusive Prosperity en gespecialiseerd in milieuschade en corporate crime. Zij onderzoekt vooral de balans tussen onder andere economische en milieu-gedreven overwegingen op nationale schaal en op het niveau van ondernemingen.

Het artikel is hier te lezen.
Het artikel werd ook besproken in een blog post op CrimEUR.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen