Prof. mr. dr. Matthijs de Jongh is Mr. van de week

Nieuws
Photo of Matthijs de Jongh

Prof. mr. dr. Matthijs de Jongh verscheen deze week als Mr. van de week op de website van Mr.

Daar vertelde hij over zijn oratie, getiteld Twee eeuwen tegenstrijdig belang, vertelde hij over zijn fascinatie voor ondernemingsrechtgeschiedenis en gaf hij antwoord op een aantal persoonlijke vragen.

Lees hier het hele interview op Mr. Online.

De gehele tekst van de oratie van prof. De Jongh kan hieronder worden gedownload.

Professor
CV

Na zijn studie Nederlands recht (privaatrecht) en notarieel recht in Groningen werkte Matthijs de Jongh van 1999 tot 2005 als kandidaat-notaris in Amsterdam, vooral in de ondernemingsrechtelijke praktijk. Daarna maakte hij een overstap naar het Wetenschappelijk Bureau van de Hoge Raad. Hij stond advocaten-generaal bij in de voorbereiding van conclusies in civiele zaken en werkte enige tijd voor de civiele kamer van de Hoge Raad. In dezelfde periode werkte hij als buitenpromovendus aan zijn proefschrift over de geschiedenis van de beursvennootschap, in het bijzonder de ontwikkeling van zeggenschap van aandeelhouders. In 2014 promoveerde hij cum laude aan ESL. Zijn proefschrift werd bekroond met een (gedeelde) Elly Rood Prijs, de jaarlijkse proefschriftprijs van ESL en met de Harry Honée Proefschriftprijs, een driejaarlijkse prijs voor het beste proefschrift op ondernemingsrechtelijk en financieelrechtelijk gebied. In 2015 maakte hij de overstap van het Wetenschappelijk Bureau naar het Gerechtshof Amsterdam. Als raadsheer werkt hij vooral aan handels- en ondernemingsrechtelijke zaken. Zijn aanstelling als raadsheer combineert hij sinds 2018 met de leerstoel ondernemingsrecht, in het bijzonder zijn historische ontwikkeling aan ESL.

Meer informatie

Lees hier het hele interview op Mr. Online.

Lees hier het proefschrift van prof. De Jongh.

Gerelateerde opleiding
Alles weten over ondernemingen en handel? Een studie die zowel nationaal als internationaal gericht is? Help jij graag ondernemers verder met jouw kennis?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen