Slotceremonie In Duplo

7 alumni met bossen bloemen en een certificaat voor het beeld van Erasmus in Erasmus Building

Op 14 november 2023 vond de slotceremonie van studievereniging In Duplo plaats. Tijdens deze ceremonie werd persoonlijk aandacht besteed aan de afstuderende studenten Economie & Recht en Recht & Bedrijfskunde. Alumni Hilke Schuurmans en Joar Duvekot blikken terug op de avond.

Bij de slotceremonie waren betrokkenen aanwezig van zowel Erasmus School of Law, Erasmus School of Economics als Rotterdam School of Management. Onder andere Decaan Harriët Schelhaas, Philip Hans Franses, Jan-Peter Balkenende en Daan Stam gaven speeches die bedrukten hoe ontzettend knap het is dat deze kersverse alumni niet één, maar twee universitaire opleidingen hebben gedaan. Ook dubbelcoördinatoren Mark de Mooij en Louis Visscher waren aanwezig om de alumni toe te spreken.  

Studievereniging In Duplo 
Studievereniging In Duplo is de studievereniging voor studenten die de dubbelstudie Economie & Recht of Recht & Bedrijfskunde volgen aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Beide studies worden in zes jaar tijd afgerond, het programma is dan ook alleen toegankelijk voor de meest gemotiveerde studenten.  

Terugblik 

Hilke Schuurmans, alumna Economie & Recht, en Joar Duvekot, alumnus Economie & Fiscaal Recht, kijken terug op de slotceremonie.  

“De slotceremonie was een fantastische afsluiting van de dubbelstudie”, vertelt Hilke. “Een viering om stil te staan bij al die jaren die je aan dit programma hebt gewijd, en hoe deze fase van je leven dan nu toch echt tot een eind is gekomen.” Ook Joar blikt positief terug: “De slotceremonie was een fantastische manier om stil te staan bij het behalen van mijn doel om mr. drs. te worden en dat ik dit samen met vrienden heb gedaan. Samen met familie en vrienden die ceremonie beleven was ook geweldig”. 

Wat hen het meest is bijgebleven van de avond? Hilke: “De barkruksessie is toch wel erg bijzonder: het deel van de avond dat je samen met een paar vrienden voor de hele zaal op een barkruk zit en wordt ondervraagd door Jan Peter Balkenende. Dit is hét moment om echt terug te blikken op je eigen studietijd en hoe je deze hebt ervaren.” Joar is het met haar eens. Hij benoemt ook een ander hoogtepunt: “Dat het grootste deel van mijn vrienden in de zaal zat als afgestudeerde. Het was mooi dat mijn ouders ons 'in actie' konden zien en dat we met z'n allen over de finish kwamen.” 

Momenteel reist Hilke drie maanden door Azië. Per 1 april start ze als Data Consultant bij Capgemini. Joar is al geruime tijd werkzaam als belastingadviseur bij PKF Wallast in Rotterdam.
 

Decaan Harriët Schelhaas en drie anderen spreken de alumni toe

Decaan Harriët Schelhaas blikt eveneens terug op een geslaagde avond: “Het was een ontzettend mooie avond waar wij stil hebben gestaan bij de knappe prestatie van deze dubbelstudenten. Wij hopen dat onze nieuwe alumni met hun omvangrijke kennis en vaardigheden impact kunnen en gaan maken!” 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen