Toonaangevende autoriteit op het gebied van ESG, prof. Robert G. Eccles, verzorgt Piet Sanderslezing

Erasmus School of Law verwelkomt professor Robert G. Eccles, 's werelds meest vooraanstaande expert op het gebied van geïntegreerde rapportage en een leider op het gebied van hoe bedrijven en investeerders duurzame strategieën kunnen creëren en daarover rapporteren. Eccles heeft de uitnodiging van de juridische faculteit aanvaard om de Piet Sanderslezing te verzorgen op vrijdag 4 november 2022 tussen 13.00 en 15.00 uur.

Robert G. Eccles is een toonaangevende autoriteit op het gebied van corporate purpose en duurzaamheid, zowel vanuit het perspectief van bedrijven als investeerders. Hij is gasthoogleraar Management Practice aan de Saïd Business School aan de Universiteit van Oxford en had eerder een vaste aanstelling aan de Harvard Business School. Hij is de oprichter en voorzitter van de Sustainability Accounting Standards Board (SASB) en een van de oprichters van de International Integrated Reporting Council (IIRC).

Focus op de belangrijkste vragen van vandaag in de wereld van duurzaam ondernemen

In de Piet Sanderslezing gaat Eccles in op het steeds feller wordende debat over het begrip ESG. De term betekent heel iets anders voor mensen met heel verschillende ideologieën, waardoor de vraag rijst of het nog steeds een bruikbaar concept is. Dit debat over ESG, in wezen een debat over de rol van de onderneming in de samenleving, wordt weerspiegeld in de inspanningen van de International Sustainability Standards Board (ISSB) van de IFRS Foundation, de European Sustainability Reporting Standards (ESRS) van de EU die worden ontwikkeld door de European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG) en de door de Amerikaanse SEC voorgestelde regels inzake klimaatrapportage. Professor Eccles zal een nieuw initiatief van hem bespreken om te proberen de ideologische kloof te overbruggen. Hij zal ook enig perspectief bieden op de toekomstige evolutie van standaarden voor duurzaamheidsverslaglegging, waarbij hij lessen trekt uit de financiële verslaggeving.

Drie workshops voor professionals uit de praktijk en academici op donderdag 3 november

Op donderdag 3 november, de dag voor de Piet Sanderslezing, neemt prof. Eccles actief deel aan drie besloten workshops. Toonaangevende professionals uit de praktijk en academici met respectievelijk opvattingen over de onderwerpen 'Private equity (PE) and sustainability', 'Fund labelling' en 'Comparison of ISSB and Efrag' worden uitgedaagd door moderator Rob Bauer (Maastricht University). Het debat tijdens de workshop 'PE and sustainability' wordt aangewakkerd door Juergen Pinker (Blackstone) en Gerbrand Haverkamp (World Benchmarking Alliance). Masja Zandbergen-Albers (Robeco) en Gert Dijkstra (APG Asset Management) leiden tijdens de workshop ‘Fund Labelling’. In de derde en laatste workshop ‘Comparison of ISSB and Efrag’ wordt een levendig debat verwacht tussen Erik Peek (Rotterdam School of Management) en Simon Braaksma (vicevoorzitter en lid van EFRAG Sustainability Reporting Board).

Over de Piet Sanderslezing

De Piet Sanderslezing is vernoemd naar hoogleraar civiel recht Piet Sanders, die in 1963 Erasmus School of Law oprichtte. De Piet Sanderslezing werd geïntroduceerd in 2021. Het eert de academische prestaties van Erasmus School of Law en belicht gevierde wetenschappers en hun intellectuele en academische bijdragen op het gebied van het recht. In 2021 gaf Katharina Pistor, hoogleraar aan Columbia University, de eerste Piet Sanderslezing en diverse workshops.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met communicatiemedewerker Ronald de Groot van Erasmus School of Law: rdegroot@ese.eur.nl +31 6 53 641 846.

Lees hier meer over de Piet Sanders lecture 2022.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen