Verhaal van door de overheid bij haar taakuitoefening gemaakte kosten: wetgever of rechter?

Op vrijdag 15 oktober 2021 nam Siewert Lindenbergh als een van de twee Nederlandse preadviseurs van het Platform publiek- en privaatrecht in dialoog deel aan een discussie in Brussel over 'Verhaal van door de overheid bij haar taakuitoefening gemaakte kosten: wetgever of rechter?

De bijeenkomst vond plaats in het kader van het Platform publiek- en privaatrecht in dialoog (www.recht-in-dialoog.eu), een Belgisch-Nederlands genootschap dat zich bezighoudt met interne rechtsvergelijking van publiekrecht en privaatrecht. De missie van het Platform is het voorkomen van onnodige verschillen tussen publiek- en privaatrecht en het realiseren van een optimale wisselwerking tussen die twee werelden. Zo was de bijeenkomst ook bij de Dienst van de Vlaamse Bestuursrechtscolleges. De andere preadviseurs waren Gerrit van der Veen (Rijksuniversiteit Groningen), Ann Carrette (Universiteit Antwerpen) en Christopher Borucki (Universiteit Leuven). Siewert werd vergezeld door Rebecca Bosch, die hem samen met Emily Husta bij het onderzoek had ondersteund.  

De discussie bestond uit twee delen: (1) ratio van de uitsluiting en (2) instrumenten en grondslagen, waarbij met name is stilgestaan wat de invloed van ‘een kerntaak’ is op kostenverhaal door de overheid. Onder het genot van een drankje werd de dag, met uitzicht over Brussel, afgesloten.  

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen