Waarom Honours College?

Wat levert het Honours College mij op?

Vriendschappen voor het leven, een groot professioneel netwerk, een verrijking van je studietijd en een berg ervaring! Maar wat het Honours College je bovenal oplevert is een merkbare voorsprong op andere studenten. Als jij het Honours College succesvol doorloopt, ontvang je bovendien een certificaat ter omvang van 15 ECTS. Mooi voor op je cv en zeker niet onbelangrijk bij jouw zoektocht naar een vaste baan! Maar zover zijn we nog niet, je moet je natuurlijk eerst nog inschrijven. Lees hieronder meer over de verschillende onderdelen van het Honours College:

Blokactiviteiten

Verdiep je kennis! Ieder blok, acht keer per jaar, neem jij met de honoursstudenten van jouw jaar deel aan een verdiepende activiteit. Zo krijg je de lesstof nóg beter onder de knie.

Modules

Verbreed je blik! Ieder jaar volg jij een verplicht aantal modules met een bepaald thema. Wordt het rechtseconomie, jeugdstrafrecht, Europese politiek, Shakespeare & Law? Keus genoeg, want je kunt ieder jaar kiezen uit meer dan twintig verschillende modules die allemaal worden georganiseerd door jouw medestudenten.

Symposium

De feestelijke afsluiting van het academische jaar kent ieder jaar een thema dat verband houdt met het recht. Tijdens het symposium nemen we afscheid van de derdejaars, nodigen we vrienden en familie uit om een kijkje te nemen in de wereld van het Honours College en komen interessante en gastsprekers uit de praktijk aan het woord. Organiseer jij het symposium volgend jaar?

Studiereis

Ga grenzen over! In het derde jaar van het Honours College is het tijd om verder te kijken dan het Nederlandse rechtssysteem. Daarom organiseert de studievereniging in het derde jaar een studiereis. Lissabon, Edinburgh, Praag of misschien wel Washington, waar ga jij de grens over met het Honours College?

Eigen onderwijsgroepen

Leer je medestudenten kennen! Gedurende drie jaar volg je naast de reguliere hoorcolleges namelijk onderwijs in je eigen honoursgroep. Dat is prettig, omdat alle honoursstudenten zich dan samen op honours-niveau kunnen ontwikkelen én omdat jij op deze manier contacten voor het leven opdoet.

Eigen studievereniging

Ontwikkel je skills! Bij studievereniging Astrea lever jij als honoursstudent jouw bijdrage(n) aan het Honours College. Het grootste deel van de activiteiten van het Honours College, wordt namelijk georganiseerd door onze studenten zelf. De studievereniging kent inmiddels negen commissies en in iedere commissie ontwikkel je skills die later maar wat goed van pas komen als jij de carrièreladder gaat beklimmen. Wij bieden jou de garantie dat jij, in de drie jaar die de bachelor duurt, ten minste één jaar kunt plaatsnemen in één van onze commissies.

Rotterdam

In Rotterdam maakt het niet uit waar je vandaan komt, als je maar van aanpakken weet. Studeren in dé havenstad van Nederland, is studeren in het hart van Nederland Handelsland. Jong, nieuwsgierig, dynamisch en in een hoog tempo blijven vernieuwen, blijven ontdekken. Dat is wat wij zijn en doen in Rotterdam en dat kenmerkt het Honours College. Het Honours College heeft een groot en divers netwerk aan Rotterdamse partners (zowel advocatenkantoren als bedrijven en overheidsinstellingen), zodat je als Rotterdamse honoursstudent de arbeidsmarkt goed leert kennen. Daarnaast is Rotterdam, met haar internationale karakter, een goede uitvalsbasis om je te oriënteren op een carrière buiten Nederland.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen