Law Experience

De manier om kennis te maken met het recht!
Plain Image

Uw leerlingen op interactieve wijze aan de slag met juridische inhoud?

Wij, Erasmus School of Law, de rechtenfaculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam, bieden twee interactieve en toegankelijke voorlichtingsactiviteiten aan, geschikt voor profiel- en studiekeuzedagen voor middelbaar scholieren van 3- en 4 vwo. Uw groep leerlingen verneemt kennis van het recht door op een actieve manier aan de slag te gaan met juridische stof onder begeleiding van onze studenten. Zo maken uw leerlingen op een laagdrempelige wijze kennis met de inhoud van onze studies: Rechtsgeleerdheid, Fiscaal Recht en Criminologie. 

Debate Experience

Enerzijds bieden wij de Debate Experience aan. In een Lagerhuis-setting gaan uw leerlingen debatteren aan de hand van actuele juridische stellingen die dicht bij hun belevingswereld staan. Zo kan een stelling bijvoorbeeld zijn: "De overheid dient de verkoop van suikerhoudende dranken op scholen te verbieden." Daarnaast zullen uw leerlingen ook leren standpunten in te nemen waar ze het niet altijd mee eens zijn. Zo wordt bij een aantal stellingen de groep gesplitst in 'voor' en 'tegen' om genoeg discussie te creëren. 

Tevens zullen waargebeurde juridische rechtszaken worden behandeld. We zullen leerlingen naar hun mening vragen omtrent de uitkomst van de zaak. Op deze manier krijgen leerlingen een levendig beeld van de juridische inhoud. Er zal een korte casus met feiten worden gegeven en de relevante rechtsregel zal erbij worden vermeld. Uw leerlingen zullen een mening vormen over de uitkomst van de zaak op basis van deze rechtsregels. We vragen bijvoorbeeld na het lezen van een casus of de persoon uit deze casus veroordeeld moet worden voor doodslag of vrijgepsroken moet worden wegens zelfverdediging. Hierbij geven we de regels omtrent zelfverdediging en doodslag. Onze studenten zullen na afloop van de discussie ook de daadwerkelijke uitkomst van de zaak verschaffen.

Court Experience

Anderzijds bieden wij de Court Experience aan. Uw leerlingen krijgen een spraakmakende juridische casus voorgelegd en kruipen in drie verschillende groepen in de rol van advocaat, officier van justitie of rechter. Aan de hand van opdrachten bereiden zij een pleidooi of uitspraak voor en twee leerlingen per groep zullen dit pleidooi of uitspraak in toga presenteren. De Court Experience is een ideale, laagdrempelige rechtbanksimulatie om zo de leerlingen een beeld te schetsen waar je met een studie aan Erasmus School of Law terecht kan komen. Er wordt gedurende deze activiteit aan één juridische zaak gewerkt. Deze wordt tot in de puntjes uitgewerkt waarbij leerlingen op zoek moeten naar goede en creatieve argumenten om hun kant van de zaak te belichten. 

Law Experience organiseren?

Wilt u onze interactieve activiteiten aan uw leerlingen aanbieden op bijvoorbeeld een studiekeuzedag? Schroom dan niet contact op te nemen met ons Team Studievoorlichting van Erasmus School of Law door ons een mailtje te sturen (knop hieronder) of te bellen naar 010 408 1571.

Ik wil jullie een mailtje sturen!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen