Alumni in the Spotlight | Mr. Isabelle Spindler

Je carrière duurt je hele leven.
Mr. Isabelle Spindler
Regional sales director Heineken

Isabelle Spindler (1966) heeft geen juridisch inhoudelijke, maar een commerciële carrière. Na haar afstuderen heeft ze bij Nutricia en Bols gewerkt in marketing en sales banen. Sinds 2000 is ze werkzaam voor Heineken in verschillende commerciële banen en sinds oktober 2013 als Regional Sales Director Central & Eastern Europe. Zij studeerde rechten, aan Erasmus School of Law (ESL). Isabelle Spindler is ‘in Rotterdam gaan studeren zonder hier heel goed over te hebben nagedacht., Ze woonde in Capelle en het was dichtbij en ook al haar vrienden studeerden daar. In eerste instantie wilde ze overigens niet gaan studeren, maar haar eigen drogist openen. Ze is zelfs begonnen aan haar drogisterijopleiding, maar omdat die te simpel bleek en ze inmiddels inzag hoe leuk studeren was, heeft ze de studie rechten opgepakt.

Commerciële wereld

De studie is haar goed bevallen. Ze heeft veel (vooral bedrijfsjuridische en economische) extra vakken gedaan en heeft ook een aantal vakken op andere universiteiten gevolgd. Ze heeft er altijd naast gewerkt bij de SIR (voorzitster) en in een drogisterij Tijdens haar rechten studie realiseerde ze zich dat ze naar de commerciële wereld wilde. Daarom heeft ze ook Werkcollege Commerciële Beleidsvorming gedaan aan de Economische Faculteit van de EUR. Dat betekent overigens niet dat ze niet in de juridische wereld heeft rondgekeken. Ze heeft een stage bij een advocatenkantoor gedaan en is zelfs op uitwisseling naar Schotland geweest, om daar stage op een advocatenkantoor te lopen.

"Dat beviel niet, maar door daar te kijken kon ik dat pas ervaren." Na haar afstuderen is ze inderdaad de commerciële wereld ingegaan, inmiddels werkt ze als Regional Sales Director centraal en Oost-Europa bij Heineken. Dat houdt in dat ze verantwoordelijk is voor de wijze waarop verkoop in 10 verschillende landen wordt bedreven, in de verschillende kanalen (o.a. supermarkten en horeca) en welke resultaten hierdoor behaald worden.

Jaarclub

Hoewel haar werk niet specifiek juridisch inhoudelijk is, heeft ze toch veel aan haar studie in haar werkzaamheden. Zo kan ze goed overweg met contracten. Ook is mededingingsrecht heel belangrijk in haar werk. "De studie is de basis, het leert je op een bepaalde manier te denken. Het stelt je in staat stof snel tot je te nemen en hoofd- van bijzaken te onderscheiden." Ze heeft ook nooit spijt gehad van haar studiekeuze. Ze werd lid van Laurentius en gaat nog steeds maandelijks uit eten met haar jaarclub en eens in de 2,5 jaar op reis. "Dat is volgens mij redelijk uniek." Aan studenten wil Spindler meegeven “dat het belangrijk is te luisteren naar wat je zelf wilt, naar je gevoel. Zodra je door hebt wat je wilt, bedenk dan een manier om daar te komen. Focus je daarnaast op het hier en nu, op je huidige baan. Laat je niet gek maken door collega's die misschien net even sneller gaan. Je hebt tijd nodig om ervaring op te doen en je carrière duurt je hele leven. En als laatste tip: blijf je altijd ontwikkelen, zowel qua kennis als qua gedrag en competenties."

Publicatiedatum: 6 maart 2014