Alumni in the spotlight | Mr. Rens van den Heuvel

Rens van den Heuvel
Dit vormt je als persoon en is goed voor je netwerk.

Mr. Rens van den Heuvel

Advocaat en curator bij DVDW Advocaten

Rens van den Heuvel komt oorspronkelijk uit de omgeving Utrecht. Hij wilde na zijn middelbare school graag een andere stad leren kennen en kwam in Rotterdam terecht, maar in eerste instantie niet met de gedachte om Rechtsgeleerdheid te studeren. Van den Heuvel is begonnen met de bachelorstudie Bedrijfskunde. Tegelijkertijd met het begin van zijn universitaire opleiding is Van den Heuvel begonnen met wedstrijdroeien bij de Algemene Rotterdamse Studenten Roeivereniging ‘Skadi’, wat hem mede heeft gevormd tot de persoon wie hij tegenwoordig is. Bijkomstigheid was dat het wedstrijdroeien veel tijd in beslag nam, wat tot gevolg had dat hij zijn eerste jaar van Bedrijfskunde niet haalde.

Toga aan de Maas

Van den Heuvel zocht een nieuwe studie die hem meer lag. Hij kwam uit bij de studie Rechtsgeleerdheid aan Erasmus School of Law. Van den Heuvel wist aan het begin van zijn studie niet precies wat hij hiermee later wilde doen. Gedurende zijn studie kwam hij er echter achter dat de advocatuur hem aansprak. Hij besloot daarom om de togamaster te volgen. Door het programma van de togamaster had Van den Heuvel een goede indruk gekregen van de praktische kant van de advocatuur. Daaraan heeft zijn verplichte stage van de togamaster bij Van Harmelen Beijneveld Van Houten (tegenwoordig opgegaan in DOCK Legal Experts) bijgedragen. De togamaster heeft Van den Heuvel ook in contact gebracht met het kantoor waar hij in oktober 2012 is begonnen met werken als advocaat-stagiair, te weten het in Rotterdam gevestigde De Bok Roijers Gasseling Advocaten.

Marlies Dekkers

De Bok Roijers Gasseling Advocaten is gespecialiseerd in het insolventierecht. Mede door de naweeën van de kredietcrisis was het insolventierecht ook het rechtsgebied waarmee Van den Heuvel zich binnen zijn functie als advocaat-stagiair fulltime heeft beziggehouden. Gedurende deze periode had hij een prettige werkrelatie opgebouwd met zijn directe leidinggevende, die tevens zijn patroon was. Zo heeft hij samen met zijn patroon een aantal grote faillissementen afgewikkeld, zoals het faillissement van lingeriemerk Marlies Dekkers.

Advocaat én curator

Kort na zijn stageperiode kreeg Van den Heuvel te horen dat zijn patroon zou overstappen naar DVDW Advocaten. Vanwege de goede relatie met zijn patroon is Van den Heuvel in juni 2016 – na een sollicitatieprocedure – ook overgestapt. Tegenwoordig werkt hij nog steeds met veel plezier als advocaat op de sectie Insolventie & Herstructurering bij DVDW Advocaten.

Gelet op de professie van Van den Heuvel in het insolventierecht is zijn naam sinds 1 november 2017 opgenomen op de Rotterdamse lijst van curatoren: een prestatie waar hij trots op is. Of dit lastig is te combineren met zijn adviespraktijk in het ondernemingsrecht? Van den Heuvel meent van niet. Dit komt mede doordat beide functies naadloos op elkaar aansluiten.

Hockey

Naast de studie is Van den Heuvel altijd erg sportief geweest. Vooral wedstrijdroeien heeft zijn interesse gehad. Tegenwoordig heeft Van den Heuvel het wedstrijdroeien neergelegd voor de hockeysport, waar hij zijn ontspanning en beweging vindt.

Van den Heuvel vindt het belangrijk om iets terug te geven. Om die reden heeft hij als vrijwilliger plaatsgenomen in de tuchtcommissie van zijn hockeyclub R.H.V. Leonidas, waar hij verantwoordelijk is voor alle tuchtprocedures binnen de club.

Het sociale aspect

De tip die Van den Heuvel meegeeft aan de huidige studenten is de volgende: “Neem altijd in overweging om gedurende je studie ook naar het sociale aspect van het studentenleven te kijken.” Denk hierbij aan studie-, studenten- en sportverenigingen. “Dit vormt je als persoon en is goed voor je netwerk.”

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen