Berkan Akdikan

Mocht je niet weten wat je leuk vindt, dan is de master Privaatrecht een verstandige keuze, deze is immers vrij breed.

Berkan Akdikan

Alumnus master Privaatrecht 2017-2018

Mijn naam is Berkan Akdikan. Ik ben op het moment van schrijven 24 jaar oud en ik kom uit Roosendaal. In het tweede jaar van de bachelor merkte ik dat ik het privaatrecht erg interessant vond. Daarnaast wilde ik in beginsel graag breed worden opgeleid. De master Privaatrecht sloot hier goed bij aan. Uiteindelijk merkte ik tijdens de master dat ik vooral het aansprakelijkheidsrecht interessant vond. Ik heb na de master Privaatrecht de master Aansprakelijkheid & Verzekering gevolgd. Ik merkte tijdens de master Aansprakelijkheid & Verzekering dat ik een goede basis had dankzij de master Privaatrecht.

De master Privaatrecht heb ik als goed ervaren. De colleges worden gegeven door uitstekende professoren, zoals prof. Lindenbergh en prof. Schelhaas. Daarnaast was het erg fijn om twee vakken, uit een breed vakkenpakket, zelf te kunnen kiezen. Verder worden er (niet-verplichte) masterclasses georganiseerd. Een masterclass op locatie bij Sparta Rotterdam was bijvoorbeeld erg tof. Tot slot sluit de master Privaatrecht goed aan bij mijn huidige werkzaamheden.

Op dit moment ben ik jurist letselschade bij Asselbergs & Klinkhamer Advocaten. Mijn doel is om advocaat te worden. Op het gebied van letselschade houd ik mij vooral bezig met verkeersongevallen. Echter, ik houd mij ook bezig met medische kunstfouten, arbeidsongevallen, beroepsziektes en zeden- en geweldsmisdrijven.

Tijdens de master Privaatrecht wordt het aansprakelijkheidsrecht verzorgd door prof. Lindenbergh. Uiteraard is hij een icoon in het aansprakelijkheidsrecht. Veel van de literatuur die hij heeft geschreven komt terug in mijn werkzaamheden als jurist letselschade. Daarnaast sluiten zijn colleges goed aan bij de praktijk waar ik nu in werk.

Als tip voor de studiekiezers heb ik het volgende. Doe vooral wat je leuk vindt. Weet je dat niet, dan is de master Privaatrecht ook een verstandige keuze. De master is immers vrij breed. Bovendien kun je twee vakken zelf kiezen uit een breed vakkenpakket. Voor de huidige studenten van de master Privaatrecht is mijn tip het volgende. Doe je best voordat het te laat is. Een 5,5 voelt misschien als een 10, maar op je cijferlijst staat het uiteindelijk toch niet zo fraai!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen