Dianne Vos

Het privaatrecht loopt als een rode draad door mijn werk en de basiskennis die ik tijdens de master Privaatrecht heb opgedaan komt dan ook goed van pas.

Dianne Vos

Alumna master Privaatrecht 2018-2019

Mijn naam is Dianne Vos, ik ben 29 jaar en woon in Rotterdam. In 2014 heb ik de opleiding hbo-rechten afgerond en ben ik als Paralegal aan de slag gegaan in de notariële vastgoedpraktijk bij Ploum in Rotterdam. Na vier jaar werkervaring was het tijd voor iets nieuws en besloot ik naast mijn werk de algemene Premaster ESL te gaan volgen. Ik heb de Premaster ESL in één jaar afgerond en ben daarna gelijk gestart met de master Privaatrecht. Deze keuze was voor mij snel gemaakt, aangezien ik al in een civiele praktijk werkzaam was en hierin mijn kennis wilde verbreden.

Ik volgde de master Privaatrecht naast mijn werk. Dit was pittig, maar met voldoende motivatie en een gezonde dosis discipline goed te doen. De master Privaatrecht bestaat uit een onderzoekspracticum, hoofdvakken en twee keuzevakken. Ik koos binnen het onderzoekspracticum voor het thema huurrecht, dat mooi aansloot bij mijn werk. Het leuke aan het onderzoekspracticum is dat je in kleine groepen college krijgt en je veel oefent met het schrijven van artikelen en presenteren. Ik vond dit super leerzaam en weer eens wat anders dan de gewone hoorcolleges. Een leuke bijkomstigheid vond ik dat, als je het practicum afsloot met een acht of hoger, je de mogelijkheid kreeg om mee te schrijven aan het scriptieboek. Zo heb ik geen reguliere scriptie geschreven, maar een hoofdstuk in het scriptieboek en had ik vlak na mijn afstuderen een eerste publicatie op mijn naam.

Inmiddels werk ik bij Houthoff en ben ik in augustus 2019 beëdigd als advocaat in Rotterdam. Ik werk nog steeds in de civiele praktijk en houd mij voornamelijk bezig met transacties op het gebied van commercieel vastgoed, huurrecht en overig algemeen overeenkomstenrecht relevant voor de vastgoedpraktijk. Het privaatrecht loopt als een rode draad door mijn werk en de basiskennis die ik tijdens de master Privaatrecht heb opgedaan komt dan ook goed van pas.

Ik raad studiekiezers zeker aan om voor de master Privaatrecht te kiezen. De master is ontzettend breed en geeft studenten, zowel bij het onderzoekspracticum als bij de keuzevakken, de mogelijkheid om zich te verdiepen in onderwerpen binnen het privaatrecht die hen het meest aanspreken. Mijn tip aan de huidige masterstudenten is: wees actief naast je studie. Loop stages, volg masterclasses of ga tijdens je studie aan de slag als werkstudent. Dit is ten eerste belangrijk om zelf te ondervinden wat je na je studie wil gaan doen en ten tweede helpt werkervaring onwijs bij het vinden van een toffe baan. Succes!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen