Ivana Agatonovic

Wat mij met name aansprak in de opzet van de master is dat je deze naar eigen wens kon inrichten.

Ivana Agatonovic

Alumna master Staats- en Bestuursrecht 2019-2020

Allereerst wil ik mij graag voorstellen. Mijn naam is Ivana Agatonovic, 27 jaar oud en woonachtig in Rotterdam samen met mijn partner en twee kinderen. Afgelopen zomer heb ik met succes de Master Staats- en Bestuursrecht behaald aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Daarvoor heb ik eerder de bachelor Rechtsgeleerdheid en bachelor HBO Communicatie afgerond. 

Baanzekerheid speelde een grote rol bij het maken van mijn keuze om de master Staats- en bestuursrecht te volgen. Ik kan jullie vertellen: ‘’It did not dissapoint!’’. Sterker nog, as we speak heb ik een vacature op het oog bij de Gemeente Rotterdam, wie weet word ik binnenkort een collega van Joke de Wit.

Nederland heeft kritische, hardwerkende en creatieve juristen bestuursrecht nodig om het vertrouwen van de burger in de overheid te behouden. Wat mij met name aansprak in de opzet van de master is dat je deze naar eigen wens kon inrichten, zoals met het onderzoekspracticum in het eerste blok. Ook boden de keuzevakken voldoende variatie om, zogezegd, een richting binnen de master te kiezen. Ik heb mijn vakken zo ingedeeld dat ongeveer 65% van mijn vakken een bestuursrechtelijk karakter had en 35% een staatsrechtelijk. Uiteraard kan dit ook andersom. In de master is het contact met de docenten zeer intensief en laagdrempelig. Zij staan altijd paraat voor vragen en inspireren je om zelf op onderzoek uit te gaan. De tentamens zijn zeer representatief aan de materie die behandeld werd in de lessen. Anders dan in de bachelor werden sommige vakken afgesloten met een mondeling tentamen, dit ervaarde ik als prettig en verdient sterk mijn voorkeur.

Momenteel ben ik werkzaam als beslismedewerker asielaanvragen voor de IND Taskforce. Deze Taskforce is opgezet naar aanleiding van de 15 350 achterstallige asielaanvragen. Binnen de functie als beslisser ben ik verantwoordelijk voor het concipiëren van de juridische beslissing op de asielaanvraag en het opstellen van de beschikking. Dit is een erg ingrijpende beslissing voor de vreemdeling. Dankzij de master Staats- en Bestuursrecht kan ik goed mijn weg door de wetten en het beleid vinden en heb ik de vaardigheden verworven (en het vertrouwen gekregen) om een goede, maar vooral objectieve, belangenafweging te maken. Uiteraard is mijn beslissing ook navolgbaar omdat ik altijd rekening houd met het motiveringsbeginsel.

Gedurende de master ben ik tevens werkzaam geweest als zittingsgriffier op de afdeling bestuursrecht. De master Staats- en Bestuursrecht is een intensieve master, maar door een tijdige voorbereiding, een goede tijdsplanning en teamwork houdt je ruimte over om werkervaring op te doen. Ik raad jullie van harte aan om nevenactiviteiten uit te voeren. Hiermee kan je de lesmaterie beter opnemen, werk je aan je CV en bouw je ongemerkt een netwerk op.

Veel succes met het kiezen van een master!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen