Julia Reis

De master Strafrecht heeft mij goed voorbereid op een baan in de strafrechtspraktijk!

Julia Reis

Alumna master Strafrecht 2019-2020

Mijn naam is Julia Reis en ik ben op dit moment werkzaam als trainee bij het Openbaar Ministerie. Dit traineeship stoomt je in twee jaar klaar voor een carrière bij het Openbaar Ministerie, waarbij je ervaring opdoet bij verschillende onderdelen van de organisatie.

In de eerste drie maanden van het traineeship bestonden mijn werkzaamheden uit het beoordelen van verkeerszaken, waaronder snelheidsovertredingen en rijden onder invloed. Mijn huidige werkzaamheden betreffen het beoordelen van strafzaken van veelvoorkomende criminaliteit. Denk hierbij aan diefstal, mishandeling en vernieling. Naast het beoordelen van strafzaken volg ik via het opleidingsinstituut SSR verschillende cursussen waarin, naast juridische inhoud, tevens aandacht wordt besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Na de periode bij het parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie in Utrecht, ga ik op de ZSM-afdeling werken bij het arrondissementsparket Rotterdam. In de laatste fase van het traineeship zal ik werkzaam zijn bij team onderzoeken van het arrondissementsparket Rotterdam.

Door het volgen van de verschillende vakken van de master Strafrecht aan de Erasmus Universiteit heb ik een goede kennis van het strafrecht opgedaan en praktijkgerichte vaardigheden geleerd. De kennis die ik heb opgedaan in deze master zie ik ook terug in mijn werkzaamheden. Zo heeft het Onderzoekspracticum verdiepend formeel strafrecht bijgedragen aan mijn kennis over het bewijsrecht die ik kan toepassen bij het beoordelen van strafzaken, heb ik door het vak Verdiepend Materieel Strafrecht kennis opgedaan van diverse strafbare feiten en heeft het vak Sanctierecht ervoor gezorgd dat ik op de hoogte ben van de verschillende sancties die kunnen worden opgelegd en aan welke voorwaarden moet zijn voldaan om een bepaalde sanctie op te kunnen leggen. De master Strafrecht heeft mij goed voorbereid op een baan in de strafrechtspraktijk!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen