Laura Suiker

Veel van de professoren van de master Strafrecht zijn werkzaam in de strafrechtelijke praktijk, waardoor de colleges aan de hand van actuele thema’s worden gegeven.

Laura Suiker

Alumna master Strafrecht 2017-2018

Mijn naam is Laura Suiker en op dit moment ben ik werkzaam als juridisch medewerker bij de afdeling Internationale Overdracht Strafvonnissen bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Ik beoordeel of onherroepelijke gevangenisstraffen kunnen worden overgedragen vanuit het buitenland naar Nederland en andersom. Door mijn werk heb ik veel contact met ketenpartners zoals het Openbaar Ministerie en de Reclassering. Daarnaast heb ik dagelijks contact met onze collega’s in het buitenland.

In het eerste jaar van de bachelor werd ik al direct geïntrigeerd door het strafrecht, waardoor mijn keuze voor de master Strafrecht snel was gemaakt. Ik kijk met veel plezier terug op de tijd waarin ik de master Strafrecht aan de Erasmus Universiteit heb gevolgd. Het was een erg intensieve, maar leerzame master. Veel van de professoren van de master Strafrecht zijn werkzaam in de strafrechtelijke praktijk, waardoor de colleges aan de hand van actuele thema’s worden gegeven. Tijdens het eerste blok, het gevreesde Onderzoekspracticum, krijg je les in kleine groepen waardoor er ruimte is voor je eigen inbreng en er aandacht wordt besteed aan de vraagstukken die jij interessant vindt.

Tijdens het vak Internationaal en Europees Strafrecht leerden we onder andere over de Wet wederzijdse erkenning en tenuitvoerlegging vrijheidsbenemende en voorwaardelijke sancties en de Wet overdracht tenuitvoerlegging strafvonnissen. In mijn huidige werk heb ik dagelijks met deze internationale verdragen te maken. Het is erg interessant om de theorie uit de boeken nu toe te passen in de praktijk.

Tijdens de master ben ik voorzitter geweest van het Strafrechtelijk Dispuut Wichmann en heb ik stage gelopen bij de Rechtbank Rotterdam. Ik zou iedereen willen aanraden om naast je studie zo actief mogelijk te zijn in de juridische praktijk. Het heeft mij verder gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling en ik heb een duidelijk beeld gekregen van wat ik na de studie wilde doen. Succes!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen