Mr. Alex Mante

Alex Mante
Concentreer je niet alleen op je studie, maar richt je naast jouw studie vooral ook op andere activiteiten

Mr. Alex Mante

General Counsel bij DSM Sourcing

Alex Mante (1976) is in 2001 afgestudeerd aan Erasmus School of Law. Momenteel is hij General Counsel bij DSM Sourcing. Alex is sinds augustus 2006 met veel plezier werkzaam bij DSM.

Studietijd

In 1994 is Alex begonnen met zijn studie. In eerste instantie begon hij met de studie Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Al snel besloot hij om in plaats daarvan de studie Rechtsgeleerdheid aan Erasmus School of Law te volgen.

Tijdens zijn studietijd is Alex een half jaar op uitwisseling naar Londen gegaan. Daarnaast is hij altijd erg betrokken geweest bij de faculteit en de universiteit en heeft verschillende bijbanen gehad. Zo is hij onder meer ambassador van de juridische faculteit geweest en heeft hij gewerkt bij het Studenten Informatiecentrum. Daarnaast is hij ook actief geweest bij de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam (JFR) en heeft hij de functie van praeses bij het privaatrechtelijk dispuut Probus bekleed. Alsof dat niet genoeg is, is Alex ook bij de studentenvereniging A.R.S.R. Skadi lid geweest en was daar eveneens Praeses van het Heerendispuut Dolgedraaid en lid van het Barbestuur.

In 2001 is Alex afgestudeerd aan Erasmus School of Law met als afstudeerrichtingen Privaatrecht en Bedrijfsrecht.

Loopbaan

Na zijn studie vond Alex zijn eerste baan in de advocatuur. Hij werd werkzaam bij het welbekende advocatenkantoor NautaDutilh N.V., waar hij als advocaat-stagiair op de praktijkgroepen Ondernemingsrecht (Mergers & Acquisitions) en Insurance & Liability heeft gewerkt.

Na drie jaar zocht Alex een nieuwe uitdaging. Hij ging naar Duitsland om een sabbatical te houden. Tijdens zijn sabbatical maakte Alex zich het Duitse recht en de Duitse taal eigen. Hij is daar “blijven plakken” en heeft anderhalf jaar commercieel gewerkt in Frankfurt. Inmiddels woont hij al 15 jaar in Duitsland. Toch wilde Alex graag weer terug de juridische wereld in en heeft hij besloten om in 2006 bij Koninklijke DSM N.V. (“DSM”) te solliciteren.

Eenmaal aangenomen bij DSM is Alex binnen verschillende afdelingen werkzaam geweest. Hij begon de eerste acht jaar binnen het innovatiecentrum. Hierna heeft hij ruim drie jaar als General Counsel gewerkt voor de plastic-business van DSM. Thans werkt hij als General Counsel bij DSM Sourcing.

Wat zijn baan interessant maakt? Dat zowel zijn juridische als commerciële vaardigheden nodig zijn bij het uitoefenen van zijn beroep. Hij geeft namelijk niet alleen intern juridisch advies, maar kijkt bijvoorbeeld ook hoe bepaalde juridische adviezen het best binnen de bedrijfsstrategie van DSM passen. Daarbij meegewogen dat DSM een goede verhouding tussen werk en privé aanbiedt, maakt zijn huidige baan de ultieme match voor Alex.

Wat als alles anders kon?

Indien Alex zijn studententijd anders in kon vullen, had hij graag twee dingen anders gedaan. Allereerst zou hij direct met de studie Rechtsgeleerdheid beginnen en was hij niet met de studie Economie gestart. Ten tweede zou hij eerder bij een studentenvereniging lid zijn geworden, om op deze manier meer mensen te ontmoeten en organisatorische vaardigheden te leren.

Zijn advies?

Aan de studenten van nu geeft Alex het volgende mee: “concentreer je niet alleen op je studie, maar richt je naast jouw studie vooral ook op andere activiteiten. Onderneem deze activiteiten niet alleen met het oog op het vullen van jouw cv, maar omdat je dit leuk vindt. Uiteraard is een buitenlandervaring daarbij – gelet op de huidige internationalisering – zeker een must!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen