Samira Challiui

De kennis die ik tijdens het OZP heb opgedaan, kon ik na het afstuderen direct toepassen.

Samira Challiui

Alumna master Privaatrecht 2019-2020

Mijn grootste les tijdens de studie: You are the author of your own life story and never give up!

Al tijdens het begin van de bachelor Rechtsgeleerdheid wist ik dat het privaatrecht mij ligt. Het privaatrecht is vooral heel tastbaar, waardoor ik goed de feiten en omstandigheden van het geval kan schetsen en deze op de wet kan toepassen. Een logische vervolgstap was dan ook de master Rechtsgeleerdheid, specialisatie Privaatrecht. Het eerste blok heb ik als het zwaarste blok ervaren; het Onderzoekspracticum (OZP). In dit practicum dien je wekelijks opdrachten in te leveren, te werken met deadlines, diverse keren te presenteren en met anderen samen te werken. Dit is ook wat er in de rechtspraktijk daadwerkelijk van je wordt verwacht, waarmee dit blok ook meteen een reality check en grootste leerschool is geweest.

Tijdens mijn werkstudentschap heb ik mijn interesse in het huurrecht ontdekt, waarna ik heb gekozen voor OZP-huurrecht. De kennis die ik tijdens het OZP heb opgedaan, kon ik na het afstuderen direct toepassen. Momenteel ben ik werkzaam als jurist bij de Huurcommissie. Ik maak deel uit van een team, waardoor het essentieel is dat je goed met anderen kunt samenwerken. Mijn werkzaamheden bestaan uit het beoordelen van huurverlagingsverzoeken en het schrijven van brieven en concept-uitspraken. Het kritisch te werk gaan en het hebben van wekelijkse deadlines is mij (mede) door het OZP niet vreemd. Daarnaast vergt de behandeling van verzoeken een beoordeling naar de ‘specifieke omstandigheden van het geval’, hetgeen voor alle studenen geen onbekende term is.

Per april 2021 zal ik als trainee aan de slag gaan bij de praktijkgroep Real Estate binnen advocatenkantoor Stibbe te Amsterdam. Ik kan niet wachten om mijn opgedane kennis tijdens de master ook hier toe te passen!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen