Sophie Kalkman

De kennis en kunde, bevlogenheid en behulpzaamheid van de docenten zorgden voor de extra diepgang die ik zocht.

Sophie Kalkman

Student master Strafrecht 2020-2021

Mijn naam is Sophie Kalkman en ik heb, nadat ik mijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heb behaald, de master Strafrecht gevolgd en afgerond. Het strafrecht heeft mij altijd al geïntrigeerd; in de vierde klas van de middelbare school heb ik deelgenomen aan een CSI-project, waarbij we een rechtszaak naspeelden. Vanaf dat moment was mij duidelijk dat het recht, en met name het strafrecht, helemaal niet ‘droog’ en ‘taai’ is zoals vaak wordt aangenomen. Gedurende mijn bachelor bleek mijn interesse voor het strafrecht niet minder te zijn geworden. Ondanks dat men vaak zegt dat je binnen het strafrecht beperkter bent qua carrièremogelijkheden dan binnen bijvoorbeeld het privaatrecht, was voor mij snel duidelijk dat ik voor het rechtsgebied zou kiezen waar mijn passie lag: het strafrecht.

Na een jaar hard werken, maar een meestertitel rijker, kan ik zeggen dat ik nooit spijt van die keuze heb gehad. Ik heb afgelopen jaar namelijk enorm veel geleerd. De verdiepende vakken hebben daar absoluut aan bijgedragen, maar ook de kennis en kunde, bevlogenheid en behulpzaamheid van de docenten zorgden voor de extra diepgang die ik zocht. Ik vind het als ik achteraf terugkijk dan ook lastig om een favoriet vak aan te wijzen. Zo ben ik tijdens het Onderzoekspracticum enorm gegroeid op het vlak van onderzoeksvaardigheden, vond ik het vak Verdiepend Materieel Strafrecht erg interessant vanwege de actuele onderwerpen en beleidsmatige invalshoek en heb ik mij door middel van de keuzevakken Jeugdstrafrecht en Gezondheidsstrafrecht nader kunnen specialiseren.

Ondanks dat het afgelopen jaar enorm leerzaam is geweest, vond ik het volgen van de master op sommige momenten best pittig. Dit kwam met name doordat je in korte tijd meerdere, intensieve vakken volgt, hetgeen ik niet gewend was vanuit de bachelor Rechtsgeleerdheid. Ik heb daarentegen door hard te werken wel met mooie cijfers de master kunnen afsluiten. Met een Rotterdamse mentaliteit is de master dan ook zeker goed te doen!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen