Terrence Hoogstraaten

Terrence Hoogstraaten
Meteen in de eerste week van de master ervaarde ik de onderlinge verbondenheid tussen de studenten.

Terrence Hoogstraaten

Alumnus master Fiscaal Recht (Indirecte Belastingen) 2019 - 2020

Mijn naam is Terrence Hoogstraaten en ik heb de master Fiscaal Recht (Indirecte Belastingen) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gevolgd. Toen ik in de bachelor Fiscaal Recht zat, werd bekend dat er er een nieuwe master kwam die specifiek gericht zou zijn op indirecte belastingen. Deze master trok meteen mijn aandacht, omdat ik het vak omzetbelasting in de bachelor erg interessant vond. Na mijn bachelor heb ik eerst een tussenjaar genomen om mij meer te verdiepen in de indirecte belastingen. Daarnaast wilde ik de verhalen en ervaringen van studenten uit de eerste lichting van de nieuwe master afwachten.

Al snel hoorde ik van verschillende studenten positieve verhalen over deze master. Met name de actualiteit van de vakken en de onderlinge verbondenheid van de studenten kwamen hierbij naar boven. Om erachter te komen of ik de indirecte belastingen echt leuk vond, heb ik in mijn tussenjaar stage gelopen op de afdeling omzetbelasting voor grote ondernemingen bij de Belastingdienst en ben ik werkstudent geweest op de btw-afdeling bij Deloitte. In dat jaar kwam ik erachter dat de btw mij erg interesseerde en dat ik mijzelf in de btw wilde specialiseren. Het trok mij met name dat het in de btw vaak om tastbare vragen gaat (bijvoorbeeld de btw op dagelijkse producten). Uiteindelijk heb ik daarom gekozen om de master Fiscaal Recht (Indirecte Belastingen) te volgen.

Meteen in de eerste week van de master ervaarde ik de onderlinge verbondenheid tussen de studenten. Ook was ik erg te spreken over de docenten. De docenten zijn erg benaderbaar voor vragen en brengen veel ervaring mee uit de praktijk. Gedurende de master komen ook veel verschillende gastdocenten langs. Als ik één vak van de master mag uitlichten, is dat het werkcollege btw. Tijdens dit vak leer je namelijk niet alleen ontzettend veel over de btw, maar verbeter je ook andere skills zoals het in groepsverband fiscaal inhoudelijk discussiëren.

Op dit moment gebruik ik de kennis die ik heb opgedaan uit de master in de praktijk. Ik werk nu namelijk als bedrijfsfiscalist bij Coolblue in Rotterdam. Hier houd ik mij voornamelijk bezig met de btw, al duik ik zo nu en dan ook in de andere belastingsoorten. Bij de meeste vragen heb ik door de opgedane kennis al snel een idee wat het antwoord is of in welke richting ik het antwoord moet zoeken. Daarnaast is het als bedrijfsfiscalist van belang dat je fiscale vragen op eenvoudige wijze kan uitleggen aan mensen met een andere studieachtergrond. Het helpt mij hierbij dat ik tijdens de master op veel momenten mijn communicatievaardigheden heb kunnen verbeteren.

Al met al raad ik de master Fiscaal Recht (Indirecte Belastingen) van harte aan. Aankomende studenten van deze master zou ik aanbevelen om op de hoogte te blijven over de actualiteiten binnen de indirecte belastingen. Hiermee heb je niet alleen een voorsprong op medestudenten, maar zal je ook sneller een link leggen met andere onderwerpen binnen de indirecte belastingen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen