EdUconnect

It’s time to get inspired!
Campus with network EdUconnect
Datum
donderdag 1 jun 2023, 09:30 - 13:30
Type
Algemeen
Gesproken taal
Engels
Ruimte
Forumzaal
Meld je aan! Voeg toe aan agenda
Logo that says EdU Connect

EdUconnect is waar onze EUR-community zich verbindt om geïnformeerd te worden, kennis te delen en elkaar te inspireren! Waar we inspirerende ideeën vertalen naar kansen binnen het onderwijs. Want het ontwikkelen van onderwijs en het gezamenlijk mogelijkheden verkennen voor toekomstgericht onderwijs is wat onze community samenbrengt. It's time to get inspired!

Een ochtend vol inspiratie en ontwikkelingen op onze universiteit. Praat mee over ons onderwijs samen met docenten, studenten en support staff. Want wat is onderwijs eigenlijk volgens jou? Kan onderwijs alleen tussen vier muren plaatsvinden of zijn er andere mogelijkheden? En wat kan de universiteit hierin van studenten en docenten verwachten?

Keynote speech

EdUconnect start met de keynote speech 'Taking care of educational concerns' door Liesbeth Noordegraaf - Eelens. Het onderwijs aan de Erasmus Universiteit streeft naar positive societal impact. Een belangrijke motivatie hiervoor is dat we als samenleving te maken hebben met complexe maatschappelijke vraagstukken. Het is echter niet eenvoudig om deze complexe vraagstukken in het onderwijs te behandelen. Zo vragen ze vaak om een aanpak op lange termijn en is onderwijs van korte duur, is onderwijs zelf een complex vraagstuk en is niet direct duidelijk welke expertise nodig is en is niet (altijd) te overzien wat de gevolgen zijn van het inzetten van specifieke kennis en het weglaten van kennis. De keynote stelt voor om onderwijs te zien als zorg en vraagstukken als zorgen. Deze benadering laat ruimte voor de genoemde spanningen en biedt aanknopingspunten om daarmee om te gaan.

Liesbeth is professor Transformative Academic Education bij de Erasmus School of Philosophy (ESPhil) en heeft het lectoraat Transdisciplinary Education Innovation bij Codarts, University for performing arts. 

Sessies

Volg een van de zeven sessies! Na het plenaire deel pitchen de sessieleiders hun onderwerp en kies je ter plekke welke sessie je wilt bijwonen. Hieronder een voorproefje:

In deze sessie leren we je de beginselen van de Harmonized Appraisal (HAPP) beoordelingsmethode, een nieuwe aanpak voor het geven van cijfers en feedback. HAPP combineert elementen van rubrics, comment banks en smart personalization van feedback om het beoordelen efficiënter en consistenter te maken voor de docent en inzichtelijker en rechtvaardiger voor de student. In deze workshop leer je over de belangrijkste onderdelen van HAPP en hoe het kan worden toegepast op verschillende soorten opdrachten. Bovendien krijg je inzicht in de voordelen van deze aanpak. Aan het eind van de workshop ben je uitgerust met de kennis en instrumenten die nodig zijn om HAPP in je eigen cursussen te implementeren.

Resultaat

Leer een nieuwe en efficiënte aanpak voor het beoordelen en geven van feedback op opdrachten zoals essays en presentaties, met de Harmonized Appraisal beoordelingsmethode.

Let op

Als je geïnteresseerd bent in deze workshop, neem dan je laptop mee.

Colin Lee

Sessieleider

Colin Lee is assistant professor in Human Resource Management aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit. Hij doceert Human Resource Management en People Analytics. Zijn onderzoek richt zich op vragen op het snijvlak van human resources, arbeids- en organisatiepsychologie en loopbaanstudies. In zijn werk maakt hij gebruik van tekstanalyse en Natural Language Processing om inzicht te verschaffen in het matchen van mensen met beroepen of werk en om instrumenten te ontwikkelen voor de verspreiding van academische kennis in zijn interessegebieden.

Een paar jaar geleden besloten we een online masterprogramma te ontwikkelen over de psychologie van digitale media. Naast dat studenten op een theoretische manier over de onderwerpen leren, ervaren ze hoe het is om volledig afhankelijk te zijn van digitale media in hun leer- en ontwikkelingsproces. In deze sessie deel ik de onderwijskundige inzichten die ten grondslag liggen aan dit masterprogramma en een aantal basisregels die hebben geholpen bij het definiëren van de werkvormen en tools die het leerproces van de studenten ondersteunen. Ook zal ik laten zien dat we met veel enthousiasme en wat vallen en opstaan tot dit innovatieve programma zijn gekomen met een onderwerp dat relevant is voor iedereen die werkt, leeft en leert in het digitale tijdperk.

Daantje Derks

Sessieleider

Daantje Derks - Theunissen is associate professor Work & Organizational Psychology aan de Erasmus School of Social and Behavioral Sciences, Department of Psychology, Education and Child Studies.

In deze workshop bespreken we de impact van online onderwijs op het welzijn van docenten. We beginnen met een presentatie van de resultaten van een lopend onderzoek naar het welzijn van docenten in de context van online onderwijs aan de EUR. We delen de resultaten van een uitgebreid literatuuronderzoek en inzichten uit een reeks interviews met docenten aan de EUR. Vervolgens zullen we samen strategieën identificeren om het welzijn van docenten in de context van online onderwijs te verbeteren. We bespreken manieren om de band met studenten te versterken, strategieën om professionele ervaringen te delen en manieren om te kiezen uit de grote hoeveelheid tools en technieken die beschikbaar zijn voor online onderwijs. Deze workshop is geschikt voor docenten en academisch ondersteunend personeel die betrokken zijn bij online (of blended) onderwijs.

Resultaat

Na deze workshop kun je strategieën identificeren om het welzijn van docenten in het kader van online onderwijs te verbeteren.

Welmoed van Deen

Sessieleider

Welmoed van Deen is assistant professor aan de Erasmus School of Health Policy and Management. Haar onderzoek richt zich op het gebruik van professionele leernetwerken ter ondersteuning van de implementatie van value-based healthcare. Welmoed is ook coördinator van de online Pre-master Healthcare Management bij ESHPM en heeft een CLI Fellowship ontvangen om te kijken naar de impact van online onderwijs op het welzijn van docenten.

In deze workshop volg je een mini-lezing over het nut en de praktische kanten van het visualiseren van je content en werk je vervolgens aan een PowerPoint-presentatie die je wilt verbeteren; dit kan een lezing zijn, een presentatie over je onderzoek of een informatieve bijeenkomst die je gaat voorzitten. Deze workshop kan nuttig zijn voor iedereen die merkt dat ze hun slides hardop lezen, worstelen met het duidelijk uitleggen van inhoud of bang zijn voor een slaperig publiek door 'death by PowerPoint'.

Resultaat

Na deze workshop ben je aan de slag gegaan met het verbeteren van je presentatie om meer duidelijkheid en een beter begrip te creëren voor je publiek.

Sandra Lousberg

Sessieleider

Sandra Lousberg is een trainer van Risbo met een passie voor visualisatie en onderwijs. Zij combineert deze passies in deze workshop en kijkt ernaar uit om samen met jou te werken aan het visualiseren van je content.

Wanneer is feedback effectief? En wat maakt die feedback effectief? In deze workshop leer je over de 7 kenmerken van effectieve feedback. We oefenen de toepassing van deze kenmerken door schriftelijke feedback te geven op een voorbeeld van een studentproduct en bespreken de uitdagingen van het geven van effectieve en efficiënte feedback. Deze workshop kan interessant zijn voor iedereen die het geven van effectieve (schriftelijke) feedback aan studenten een uitdagende taak vindt of op zoek is naar manieren om meer impact te hebben met de feedback die ze geven.

Marit Nieuwenhuys

Sessieleider

Marit Nieuwenhuys is een onderwijsadviseur en trainer van Risbo met interesse in duurzame leeropbrengsten en hoe onderwijsontwerp, begeleiding van docenten en toetsing kunnen bijdragen aan groei van studenten. Ze gelooft erin dat feedback hierbij een van de kernfactoren is.

Spreken zonder voorbereiding kan vreselijk zijn. Het komt alleen vaak voor dat ons gevraagd wordt een toespraak te houden zonder veel tijd om erover na te denken of hem in te studeren. In deze workshop verkennen we hoe praktijken uit het improvisatietheater je kunnen helpen om een zelfverzekerder spreker te worden in situaties zonder veel voorbereiding.

Resultaat

Na het volgen van deze workshop:

  • Begrijp je hoe improvisatie je kan helpen een zelfverzekerder spreker te worden.
  • Kun je 3 improvisatieregels toepassen op een korte geïmproviseerde toespraak.
  • Reflecteer je over eigen gebruik van non-verbale communicatie.
Bianca Banica

Sessieleider

Met een passie voor spreken in het openbaar en mensen helpen groeien en ontwikkelen, combineert Bianca Banica sinds 2019 haar passies als LifeVersity-trainer. Ze komt oorspronkelijk uit Roemenië, maar is een RSM "home-grown", momenteel bezig met haar MSc in Human Resource Management bij RSM. Bianca kijkt ernaar uit om tijdens EdUconnect jouw potentieel op het gebied van spreken in het openbaar te unlocken!

Creativiteit kan een essentiële vaardigheid zijn voor succes in je toekomst. Of het nu gaat om het bedenken van innovatie, verbetering of een nieuw bedrijfsidee, je zult vaak creatief of out of the box moeten denken. In deze workshop maak je kennis met de basismethoden en principes van creative problem solving (CPS). CPS is een denkmethode om een nieuwe en originele oplossing te vinden voor problemen waarbij "conventioneel" denken meestal tekortschiet. In wezen gaat het om het benutten van innerlijke creativiteit om problemen op ongebruikelijke manieren op te lossen.

Resultaat

Na afloop van deze workshop ben je in staat om:

  • Na te denken over uw eigen relatie tot creativiteit.
  • Principes van Divergent en Convergent denken toepassen om nieuwe ideeën te genereren.
  • Het proces van creatieve probleemoplossingsmethode begrijpen om cognitieve vooroordelen te overwinnen bij het bedenken van de oplossing.

Inspiratiemarkt

Na je workshop kun je lunchen en de Inspiratiemarkt bezoeken. Kom alles te weten over CLI Fellowships, innovatieprojecten, TeachEUR, MicroLabs, Students-for-Students, Impact at the Core, ErasmusX, Lifeversity en Erasmusarts 2030.

Programma

9:00Inloop
9:30Start met keynote speech door prof.dr. Liesbeth Noordegraaf - Eelens
10:00"What do you think?"
10:30Pitches voor de sessies & korte pauze
11:00Sessies
12:00Inspiratiemarkt
12:30Lunch

Meld je aan!

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Meer informatie

Datum: donderdag 1 juni
Tijd: 09:30 – 13:30 (inloop vanaf 9:00)
Locatie: Van der Goot Building – Forumzaal (M3)
Toegang: gratis

Georganiseerd door de Community for Learning & Innovation

Gerelateerde links
Meer CLI events

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen