Het Jongerenbrein in de Coronacrisis

Van kwetsbaarheden naar kansen

In Nederland wonen ongeveer 1,5 miljoen jongeren. Sinds de komst van het coronavirus worden grote offers van deze jongeren gevraagd, hoewel ze qua gezondheid een beperkt risico lopen. Thuis werken en leren, weinig contact met anderen, wat doet dat eigenlijk met jongeren? Het Erasmus SYNC lab heeft in 2020 de impact van de coronacrisis op jongeren uitgebreid onderzocht. Bij dit onderzoek zijn jongeren actief betrokken om oplossingen te bedenken die hen helpen tijdens de coronacrisis.

De resultaten van dit onderzoek zijn interessant voor jongeren zelf maar ook voor professionals, opvoeders en beleidsmakers. De resultaten van dit onderzoek kan je bekijken op drie verschillende manieren:

1. via het jongerenplatform YoungXperts: een website waar jongeren informatie kunnen opzoeken over hun ontwikkeling én mogelijkheden om in actie te komen voor een betere toekomst.

2. via het e-magazine voor beleidsmakers en jongerenwerkers de resultaten van het onderzoek toegankelijk zijn beschreven en samengevat. Lees hier de samenvatting van het e-magazine.

3. via de masterclass Take Action - Young Xperts: waar onderzoekers in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda kennis en praktijkvoorbeelden delen voor maatschappelijke hulpverleners.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen