Gemeente Rotterdam

De stad en de gemeente Rotterdam zijn samenwerkingspartners van Erasmus School of Social and Behavioural Sciences. Rotterdam is een laboratorium met veel (nieuwe) maatschappelijke ontwikkelingen. Een stad met een grote diversiteit aan maatschappelijke vraagstukken. ESSB-onderzoekers leveren met hun kennis en betrokkenheid daaraan een bijdrage. 

Kenniswerkplaatsen en andere samenwerkingsverbanden 

De ESSB is intensief betrokken bij de KennisWerkPlaatsen en andere samenwerkingsverbanden met gemeente Rotterdam. Een KennisWerkPlaats (KWP)  bestaat uit wetenschappers van verschillende disciplines en vertegenwoordigers van de gemeente Rotterdam en andere kennisinstellingen. De KWP-en sluiten nauw aan bij de kennisvragen van de gemeente Rotterdam. Kenniswerkplaatsen zijn een gezamenlijk initiatief van EUR en gemeente Rotterdam voortkomend uit het partnerschap met de gemeente Rotterdam. 

Contactpersoon: Marjolein Kooistra, kooistra@essb.eur.nl, 06 83676038

  • Leefbare Wijken

    Het centrale doel van de Kenniswerkplaats Leefbare Wijken is om de leefbaarheid van Rotterdamse wijken te bevorderen. De werkplaats wil hierbij expliciet gebruik maken van in de praktijk bestaande kennis en ervaringen op het gebied van leefbaarheidsverbetering ('co-creatie' van kennis).

    Contact: dr. ir. Beitske Boonstra (coordinator), prof.dr. Godfried Engbersen, Vivian Visser  
    > Meer informatie

  • Rotterdams Talent

    Enerzijds beoogt de werkplaats een bijdrage te leveren aan kennisontwikkeling op het gebied van Rotterdams talent. Anderzijds beoogt de werkplaats bij te dragen aan de uitwisseling en de toepassing van die kennis en daarmee aan het verbeteren van het onderwijsbeleid en de praktijk van het onderwijs in Rotterdam.

    Contact: drs. Tom Tudjman & dr. Jacqueline Schenk 
    > Meer informatie

  • Urban Big Data

    Hoe kan de potentie van big data worden verzilverd? Wat is daarvoor nodig en welke risico's spelen daarbij? Welke gegevens zijn beschikbaar en hoe betrouwbaar zijn ze? En hoe zit het met de privacygevoeligheid? De Kenniswerkplaats Urban Big Data onderzoekt deze en andere vragen.

    Contact: dr. Rebecca Moody 

    > Meer informatie

  • Stedelijke arbeidsmarkt

    Misschien wel de grootste uitdaging van Rotterdam ligt op het gebied van de arbeidsmarkt, waar vraag en aanbod niet meer op elkaar aansluiten. De gemeente Rotterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben daarom de Kenniswerkplaats Stedelijke Arbeidsmarkt opgericht.

    Contact: prof.dr. Menno Fenger
    > Meer informatie 

  • Erasmus Smart Port

    In response to the Port of Rotterdam's need for solid knowledge, Erasmus University has gathered its maritime and port-related research and education in SmartPort@Erasmus, the center of excellence offering port-related education and research.

    Contact: prof.dr. Harry Geerlings
    > More information

    Smart Port
  • Healthy'R

    Healthy‘R is het expertisecentrum van de gemeente Rotterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het doel is Rotterdammers te helpen kiezen voor gezonder gedrag.

    Contact: prof.dr. Semiha Denktas
    > Meer informatie

  • Onderzoeksprogramma Kinderarmoede

    Het Onderzoeksprogramma Kinderarmoede is een samenwerking tussen Nationaal Fonds Kinderhulp, de gemeente Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en Erasmus Universiteit Rotterdam. In het programma zal onderzoek worden gedaan naar effectiviteit van interventies en professioneel handelen, gericht op kinderen die opgroeien in armoede.

    Deze unieke samenwerking zorgt voor een nieuwe verbinding tussen wetenschap, beleid en praktijk op het gebied van kinderarmoede en staat onder leiding van prof.dr. Nicole Lucassen (EUR) en dr. Mariëtte Lusse (lector Kinderarmoede, Hogeschool Rotterdam).

    Meer informatie zie persbericht

    Contact: Marjolein Kooistra, EUR;  Anouk Erkelens, Gemeente Rotterdam; Floortje van Ree, Hogeschool Rotterdam

  • GOVLAB010

    EUR en gemeente Rotterdam willen gezamenlijk verder komen op voor Rotterdam cruciale thema’s. De transitie naar een duurzame stad, naar een stad zonder tweedeling, naar een stad die groeit, naar een gezonde stad. Deze transities vragen om nieuwe vormen van governance. Hoe kan de stad zich organiseren zodat er op een goede manier sturing gegeven kan worden aan maatschappelijke veranderingen

    Contact: Hans Joosse, MSc  | prof. dr. Arwin van Buuren

    Kenniswerkplaats Organisaties in een slimme stad gaat verder onder de vlag van GOVLAB010.

    Meer informatie

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen