Maatschappelijke benoemingen

ESSB

Als sociale wetenschappers hebben we een maatschappelijke verantwoordelijkheid. We zijn niet alleen geïnteresseerd in hoe de samenleving in elkaar steekt en waarom de samenleving verandert. Ook houden we ons bezig met de invloed van veranderingen op menselijk gedrag en de maatschappij en hoe we met onze kennis kunnen bijdragen aan ons gezamenlijke welzijn.

Maatschappelijke benoemingen

Een aantal sociologen en bestuurskundigen van ESSB neemt een belangrijke positie in de maatschappij in. Hieronder een greep uit de maatschappelijke benoemingen die ESSB'ers op hun naam hebben staan. 

Aangesloten instituten

Aan de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences zijn twee belangrijke onderzoeksinstituten gelieerd. 

  •  

    DRIFT is een toonaangevend onderzoeksinstituut binnen het veld van duurzaamheidstransities. DRIFT ontwikkelt en deelt transformatieve kennis die mensen, steden, sectoren en organisaties in staat stelt zich actief in te zetten voor transities.

  • Risbo is een onafhankelijk instituut voor onderzoek, training en advies. De experts houden zich bezig met drie thema's: onderwijs(kundige) vraagstukken, grootstedelijke (sociale) vraagstukken, en innovaties in het publieke domein. Met een wetenschappelijke benadering, gecombineerd met een pragmatische, projectmatige aanpak vindt Risbo antwoorden op complexe vraagstukken.
     

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen