Erasmus Universiteit en Feyenoord gaan samenwerking aan #FEYEUR

Rotterdam, 14 maart 2018 - De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en Feyenoord hebben woensdag 14 maart een vierjarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Binnen deze samenwerking gaan masterstudenten van de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) en Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) onderzoek doen naar het effect van Feyenoord op de samenleving.

Per academisch jaar starten vier tot vijf studenten met een onderzoeksstage inclusief afsluitende scriptie bij Feyenoord. Binnen deze stages zal de impact van Feyenoord op de (Rotterdamse) samenleving inzichtelijk gemaakt worden aan de hand van wetenschappelijk onderzoek naar de maatschappelijke projecten van Feyenoord. Door de impact van deze projecten meetbaar te maken, kan Feyenoord de sociale activiteiten gericht doorontwikkelen en verbeteren. Het is voor het eerst dat twee Rotterdamse organisaties zich op deze manier en voor langere tijd aan elkaar verbinden, om zo een bijdrage te leveren aan de stad Rotterdam en haar sociale ontwikkeling.

Over Feyenoord-Erasmus programma #FEYEUR

De maatschappelijke projecten van Feyenoord vinden plaats op diverse locaties in de stad en omvatten verschillende type activiteiten. Door het uitvoeren van multidisciplinair onderzoek, is het mogelijk de effecten op de Rotterdamse samenleving van de aanpak van Feyenoord zichtbaar te maken. Vandaar dat masterstudenten uit diverse wetenschappelijke disciplines van ESSB en ESHCC, zoals pedagogische wetenschappen, psychologie, bestuurskunde en communicatiewetenschappen hun stage en scriptie-onderzoek gaan uitvoeren bij Feyenoord.

Feyenoord wil zijn supporters en de inwoners van Rotterdam in beweging brengen. Door sportdeelname en een gezondere leefstijl te stimuleren draagt de club bij aan een betere toekomst voor en meer verbinding tussen zijn supporters en de inwoners van Rotterdam. Dit doet Feyenoord met bijzondere aandacht voor de jeugd en kwetsbare groepen en hand in hand met andere organisaties, waarbij Feyenoord optreedt als inspirator, aanjager en verbinder. Uit de onderzoeken zal blijken of dit nog effectiever en succesvoller kan dan nu al het geval is.

Programmaleider van de EUR dr. Brian Godor: ‘We zijn verheugd met de samenwerking met Feyenoord. Het is een unieke kans voor de studenten van onze opleidingen om zich in reële situaties in de stad te verdiepen. Het geeft hen de kans de theorie met de praktijk te verbinden. Hierdoor leveren zij enerzijds een bijdrage aan de Rotterdamse samenleving en anderzijds aan hun eigen professionele ontwikkeling.’

Algemeen directeur van Feyenoord Jan de Jong: ‘We weten dat Feyenoord een enorm bereik heeft in de Rotterdamse samenleving. Dankzij deze mooie samenwerking met de Erasmus Universiteit kunnen we dit bereik concretiseren, wat heel waardevol is voor de club. We krijgen antwoord op vragen als ‘wat gaat er goed?’ maar juist ook op de vraag ‘waar is nog ruimte voor verbetering?’. We kijken dan ook vol verwachting uit naar de eerste onderzoeksresultaten.’

In de media

https://www.bnr.nl/player/archief/20180314065310300

https://www.ad.nl/rotterdam/studenten-erasmus-universiteit-storten-zich-op-feyenoord~aeac299c/

https://www.rijnmond.nl/nieuws/165994/Erasmus-Universiteit-doet-onderzoek-naar-Feyenoord

https://www.rijnmond.nl/nieuws/165994/Feyenoord-en-Erasmus-Universiteit-gaan-Hand-in-Hand

https://www.eur.nl/nieuws/erasmus-universiteit-en-feyenoord-gaan-samenwerking-aan-feyeur

https://www.feyenoord.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/erasmus-universiteit-en-feyenoord-gaan-samenwerking-aan

https://www.erasmusmagazine.nl/2018/03/14/studenten-onderzoeken-maatschappelijke-impact-van-feyenoord/

https://www.fr12.nl/nieuws/46449-erasmus-universiteit-en-feyenoord-gaan-samenwerking-aan.html

AD: Feyenoord en Universiteit gaan hand in hand: 'Als kameraden'

Meer informatie

- Judith Vermulst, perszaken Feyenoord Rotterdam N.V., 010 292 68 93 pers@feyenoord.nl

- Marjolein Kooistra, mediarelaties ESSB, 010 408 2135, 06 83676038 kooistra@essb.eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen