Kim Vlot

Eerst gaf ik les en nu ontwikkel ik lessen. De toekomst heb je zelf in de hand. Laat je dromen uitkomen.

Kim Vlot

Alumna Onderwijswetenschappen

Er ging een lange weg vooraf aan de keuze voor mijn afstudeerrichting ‘Onderwijswetenschappen’. Ik neem jullie even kort mee. Al vanaf de kleuterklas droom ik ervan om leerkracht te worden. Leerkracht willen worden en dan nu de master Onderwijswetenschappen? Ja. Tijdens de basisschooltijd was ik regelmatig in de weer met het invullen van de aanwezigheidslijst, het geven van lesjes in de kring en het afnemen van toetsen.

In september 2013 begon ik aan de Academische PABO (een combinatie tussen de PABO aan de Hogeschool Rotterdam en Pedagogische Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam) en sinds augustus 2017 heb ik mijn droom verwezenlijkt: ik ben officieel juf! Daar bleef het echter niet bij, want als laatste, verdiepende stap volg ik nu de master Onderwijswetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ik heb een hart voor het onderwijs en wil mezelf daar 100% voor inzetten. Een logische keuze is dan de master Onderwijswetenschappen.

De afgelopen maanden heb ik onder andere geleerd over innovaties in het onderwijs en de invloed van diversiteit. Momenteel loop ik stage bij de CED-Groep (de afdeling Educatieve Producten). Ik doe onderzoek naar close reading en werk mee aan het ontwikkelen van de wekelijkse lessen ‘Nieuwsbegrip en Nieuwsrekenen’. Dit vind ik ontzettend leuk! Het werk is erg gevarieerd en past goed in mijn straatje. Eerst gaf ik de lessen zelf en nu ontwikkel ik ze. Later hoop ik dan ook een baan als leerkracht te combineren met een baan als ontwikkelaar. Dit alles is een samenspel van weloverwogen keuzes. Ik ben er ontzettend tevreden mee. Het had zo moeten lopen!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen