Sophie Claessens

Met dit masterprogramma heb je veel mogelijkheden om een baan te vinden die aansluit bij jouw kwaliteiten en interesses.

Sophie Claessens

Alumna masterprogramma Grootstedelijke Vraagstukken en Beleid

Als student van het masterprogramma Grootstedelijke Vraagstukken en Beleid zou ik deze uitdagende master aanraden aan iedereen die geïnteresseerd is in steden en maatschappelijke ontwikkelingen. Hoewel de master voor mij niet direct een vanzelfsprekende keuze was, had ik geen betere kunnen maken. Na mijn bacheloropleiding Bestuurskunde wist ik niet welke master ik wilde doen, tot ik een kijkje nam bij de Sociologie masters. Hier vond ik een masteropleiding die perfect aansloot bij mijn interesse in maatschappelijke uitdagingen en mijn drive om hier iets aan bij te dragen. En waar kunnen uitdagingen op het gebied van wonen, werken en politiek beter worden bestudeerd dan in de stad? Steden zijn dé plekken waar een grote diversiteit aan mensen met elkaar samenleeft en waar de problemen die zij ervaren in uitvergrote mate zichtbaar zijn.

Naast het feit dat de masteropleiding inhoudelijk interessant en uitdagend is, is de duidelijke structuur ook een groot pluspunt. De vakken zijn allemaal op een soortgelijke manier ingericht, met iedere week een hoor- en werkcollege. De werkcolleges bieden een belangrijke toevoeging op de hoorcolleges, aangezien hier de literatuur op een kleinschalige en interactieve manier wordt besproken. Zowel de hoor- als werkcolleges worden gegeven door betrokken docenten, die inspelen op de actualiteit. Bovendien is de moderne, levendige campus van de Erasmus Universiteit een mooie bijkomstigheid.

Nu ik bijna ben afgestudeerd voor het masterprogramma Grootstedelijke Vraagstukken en Beleid kan ik met overtuiging zeggen dat deze master mij in vele opzichten heeft verrijkt. Met dit masterprogramma heb je gelukkig veel mogelijkheden om een baan te vinden die aansluit bij jouw kwaliteiten en interesses: van beleidsadviseur of onderzoeker tot journalist. Ik heb nu echt het gevoel dat ik klaar ben om de arbeidsmarkt op te gaan en aan de slag te gaan met de uitdagingen die aan bod zijn gekomen tijdens de master.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen