European Business History Association Annual Congress

Begindatum

donderdag 29 aug 2019, 09:00

Einddatum

zaterdag 31 aug 2019, 17:00

Al sinds de Jaren negentig wordt er zowel met lof als met twist over de creatieve industrie gesproken. De EHBA-conferentie van 2019 zal met zijn thema ‘’The business History of Creativity’’ zich richten op creativiteit in het zakenleven, en de ontwikkeling van de creatieve industrie.

Wij nodigen u van harte uit op de 23e jaarlijkse conferentie van de European Business History Association, in onze levendige, moderne en kleurrijke havenstad: Rotterdam. Postindustriele havenverenigingen worden erkend als belangrijke kruispunten van de uitwisseling van goeden, maar misschien nog wel veel meer voor de uitwisseling van kennis en creativiteit. Havensteden blijven zich opnieuw uitvinden, en kunnen misschien wel een centraal knooppunt van de creatieve industrie worden. Deze term is een relatief recent concept dat eind jaren negentig werd bedacht door New Labour in Groot-Brittannië. Sindsdien is dit omstreden concept uitgegroeid tot een belangrijk beleidsinstrument van nationale en lokale overheden, de Europese Unie en de Verenigde Naties, als een belangrijke motor voor het lokale concurrentievermogen en de economische ontwikkeling.

Belangrijkste sprekers:
Joel Mokyr, professor in economie en geschiedenis aan de Northwestern University, wie bekend is door zijn werk op het gebied van technologische creativiteit en economische progressie.
Zijn onderzoek heeft indrukwekkende output gegenereerd, waaronder: The gifts of athena: Historical origins of the knowledge economy (2011) en A Culture of Growth: The Origins of the Modern Economy (2016).

Vicky Broackes, senior curator in het Victoria & Albert museum, het brein achter international geloofde exhibities als David Bowie Is (which ran from 2013 and 2018 in 12 different countries) en You say you want a revolution?
Records and Rebels 1966-1970 (2016).

De conferentie zal starten op 29 augustus om 17.00, met een deelnemersregistratie en een receptie in de Rotterdam City Hall, met een hartelijk welkom van burgemeester Ahmed Aboutaleb. De conferentie wordt zaterdagavond afgesloten met een conferentiediner op de SS Rotterdam, een van de laatste klassieke cruiseschepen van de beroemde Holland-Amerika lijn.

We kijken uit naar een interessante uitwisseling van idee
ën op het gebied van ‘’the business of history’’. We verwelkomen graag papers, sessies, en workshops met een multi- en interdisciplinaire invalshoeken binnen het conferentiethema.
De deadline voor het inleveren van proposals staat op 10 februari.

Meer informatie

Overige informatie is te vinden op: http://www.eur.nl/ebha2019.
Voor vragen, kunt u Hilde Sennema contacteren op:
ebha2019@eur.nl.