Promotie A. (Adriana) Kater-Kuipers

Promotor
Prof. dr. I.D. de Beaufort
Co-promotor
Dr. E.M. Bunnik
Co-promotor
Dr. R.J.H. Galjaard
Datum
woensdag 2 dec 2020, 09:30 - 11:00
Type
Promotie
Gesproken taal
Dutch
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op woensdag 2 december 2020 verdedigt A. Kater-Kuipers haar proefschrift, getiteld: ‘Principles, Practices and Promises of Prenatal Screening’.

Het ethische en publieke debat over prenatale screening, in het bijzonder over NIPT, gaat over geïnformeerde keuze, routineuze aanvaarding van het aanbod van prenatale screening, maatschappelijk druk om te testen, vergoeding van de test en uitbreiding van de reikwijdte van prenatale screening. De relevante argumenten vragen echter om meer verheldering of bewijs. Het doel van deze thesis is een bijdrage te leveren aan dit debat door middel van het expliciteren van argumenten en het zoeken naar bewijs in ethische en empirische literatuur om daarmee de relevante argumenten van onderbouwing of kritiek te voorzien.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen