Promotie D. (Daniëlle) Cattel

Getting the Incentives Right - the design of value-based consumer and provider payments in health care
Promotor

Prof.dr. F.T. Schut

Co-promotor

Dr. F. Eijkenaar

Datum
vrijdag 17 dec 2021, 13:00 - 14:30
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op 17 december 2021 verdedigt D. Cattel haar proefschrift, getiteld: ‘Getting the Incentives Right - the design of value-based consumer and provider payments in health care’.

Hoewel de gezondheidszorg substantieel heeft bijgedragen aan een hogere levensverwachting en betere kwaliteit van leven, is duidelijk dat er veel ruimte voor verbetering is op het gebied van doelmatigheid, kwaliteit en uitkomsten van zorg. Het realiseren van meer ‘waarde’ in de zorg is de afgelopen jaren dan ook een belangrijk speerpunt geworden in gezondheidszorgbeleid. Een essentieel onderdeel hierbij is het hervormen van de financiële prikkels voor zorgconsumenten en zorgaanbieders. Er is echter weinig bekend over hoe alternatieve financiële prikkels er idealiter uit zouden moeten zien. Daarom beoogt dit proefschrift inzicht te geven in belangrijke kwesties in de vormgeving van alternatieve, ‘waardegedreven’ financiële prikkels voor consumenten en zorgaanbieders en in de bijbehorende afwegingen en prikkelwerking. Zodoende draagt dit onderzoek bij aan de kennis over slimmere keuzes in de wijze van betaling voor de zorg. Op basis van diverse literatuur- en simulatiestudies concludeert Daniëlle Cattel dat keuzes in de vormgeving ertoe doen en dat elke keuze specifieke voor- en nadelen kent die beleidsmakers met zorg tegen elkaar af dienen te wegen.

 

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Senaatszaal, 1e verdieping Erasmus Building, locatie campus Woudestein. De ceremonie zal exact om 13.00 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen