Promotie G. (Grigorios) Papageorgiou

Extended Joint Models for Longitudinal and Time-to-event Data - with applications in cardiothoracic surgery -
Promotor
Prof. dr. D. Rizopoulos
Promotor
Prof. dr. J.J.M. Takkenberg
Co-promotor
Dr. M.M. Mokhles
Datum
dinsdag 14 dec 2021, 13:00 - 14:30
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op 14 december 2021 verdedigt G. Papageorgiou zijn proefschrift, getiteld: ‘Extended Joint Models for Longitudinal and Time-to-event Data - with applications in cardiothoracic surgery -’.

In dit proefschrift hebben we uitbreidingen ontwikkeld voor het joint model framework voor longitudinale en overlevingsdata, gemotiveerd door verschillende klinische onderzoeksvragen in de cardiothoracale chirurgie. Patiënten met hartaandoeningen worden vaak gedurende lange perioden gevolgd, hetgeen resulteert in meerdere metingen, zowel longitudinaal als klinisch. De relatie tussen de uitkomsten van deze metingen is van primair belang, omdat het begrip en de kwantificering ervan kan leiden tot voorspelmodellen die kunnen helpen bij het optimaliseren van de behandeling en de besluitvorming bij deze patiënten. Dergelijke voorspelmodellen zijn echter moeilijk te ontwikkelen omdat er diverse factoren zijn die ons begrip van de relatie tussen deze uitkomsten kunnen beïnvloeden. Tussentijdse gebeurtenissen, zoals aanvullende behandelingen en ernstige bijwerkingen, kunnen optreden tijdens de follow-up en mogelijk het verloop van de ziekte veranderen. Het specificeren van de associatiestructuur tussen meerdere gecorreleerde uitkomsten is een uitdaging omdat de vorm ervan onbekend kan zijn. Ook kan er een substantiële afname in beschikbare informatie ontstaan door ontbrekende gegevens of uitval van patiënten. Dit vormt, afhankelijk van de oorzaak van de afwezigheid van data, een extra uitdaging voor onze gevolgtrekking. In ons proefschrift breiden we het joint model framework uit met als doel voor deze uitdagingen een oplossing te vinden.

 

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Prof. Andries Queridozaal, 3e verdieping Onderwijscentrum, Erasmus MC. De ceremonie zal exact om 13.00 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen