Promotie I. (Iris) den Uijl

Cardiac Rehabilitation for Patients with Obesity
Promotor
Prof.dr. H. J. Stam
Promotor
Prof.dr.ir. H. Boersma
Co-promotor
Dr. H.J.G. van den Berg- Emons
Co-promotor
Dr. N. ter Hoeve
Datum
dinsdag 9 mei 2023, 15:30 - 17:00
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

I. den Uijl verdedigt haar proefschrift op dinsdag 9 mei 2023, getiteld: ’Cardiac Rehabilitation for Patients with Obesity‘.

Samenvatting:

Het aantal hartpatiënten met obesitas neemt wereldwijd toe. Patiënten met obesitas starten hartrevalidatieprogramma's met een slechter cardiovasculair profiel en een lagere fitheid dan patiënten zonder obesitas. In ons onderzoek zagen we ook een minder fysiek actieve levensstijl bij patiënten met obesitas in vergelijking met patiënten zonder obesitas die begonnen met hartrevalidatie, wat niet werd gecompenseerd tijdens standaard hartrevalidatie. Ook onderzochten we de meerwaarde van een nieuw hartrevalidatieprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor patiënten met obesitas. Resultaten op korte termijn op het gebied van lichaamsgewicht en fysieke activiteit waren veelbelovend, maar op de lange termijn niet waargenomen. Patiënten met obesitas ervaren ook vaak vermoeidheid na het voltooien van hartrevalidatie. We adviseren om het programma opnieuw te ontwerpen om kortetermijneffecten te kunnen verlengen.

Meer informatie

De openbare verdediging zal exact om 15.30 uur beginnen. De deuren zijn gesloten zodra de openbare verdediging start, laatkomers kunnen via de vierde verdieping toegang krijgen tot de zaal. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Er is aan kandidaat een livestreamlink verstrekt.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen