Promotie P.B. (Patricia) de Vries

Promotor
Prof.dr. W. Schinkel
Co-promotor
Dr. J.L. Bier
Co-promotor
Dr. K. Wenz
Datum
donderdag 11 jun 2020, 13:30 - 15:00
Type
Promotie
Voeg toe aan agenda

Op donderdag 11 juni 2020 verdedigt P.B. de Vries haar proefschrift, getiteld: ‘Algorithmic Anxiety in Contemporary Art. A Kierkegaardian Inquiry into the Imaginary of Possibility’.

Het voornaamste doel van dit proefschrift is om te analyseren wat de zorgen over gezichtsherkenningsalgoritmen, handelsalgoritmen en zoekmachine-algoritmen onderbouwt. Het richt zich op een beperkt aantal kunstwerken, gemaakt door westerse kunstenaars, die zich expliciet bezighouden met deze drie soorten algoritmen en die de afgelopen acht jaar in een breed scala aan thematische groepstentoonstellingen over verschillende aspecten van de algoritmische cultuur in Europa, Canada en Noord- en Zuid-Amerika hebben gecirculeerd. Het tweede doel van dit proefschrift is het ontwikkelen van een concept om de angsten te theoretiseren die rond deze drie typen algoritmen zijn gevlochten en die zichtbaar worden gemaakt in de kunstwerken die het analyseert: het concept van de algoritmische angst.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen