SPEL van Sigrid Calon in Erasmus Gallery

SPEL Sigrid Calon in Erasmus Gallery
Datum
maandag 3 apr 2023, 09:00 - vrijdag 28 jul 2023, 18:00
Type
Algemeen
Kamer
Erasmus Gallery, AB-57
Voeg toe aan agenda
Kunstwerk Sigrid Calon

Nu te zien in de Erasmus Gallery op Campus Woudestein: SPEL, een solotentoonstelling met werk van de Nederlandse kunstenares Sigrid Calon. Sigrid Calon (1969) heeft door de jaren heen haar eigen beeldtaal ontwikkeld. Zij analyseert vormen en patronen vanuit verschillende technieken en ambachten, van borduren tot computerprocessen. Haar inspiratie haalt ze uit structuren, textiele materialen & technieken.

Een spel van kleuren en vormen

Calon’s werk staat op zichzelf en ontstaat door het experiment; door ordening en spel. Voor dat ‘spel’ stelt ze zelf spelregels op en creëert zij haar eigen kaders. Van daaruit onderzoekt Calon steeds opnieuw de kracht van kleur en vorm. Over het gebruik daarvan zegt zij: ‘Mijn werk draait om kleur, de kracht van kleur, de verassing van kleur, combinaties met kleur, emotie van kleur. Naast kleur is vorm ook een belangrijk element, het gaat om de juiste combinatie en balans’.

Beeldtaal

'Mijn werk draait om kleur, de kracht van kleur, de verassing van kleur, combinaties met kleur, emotie van kleur. Naast kleur is vorm ook een belangrijk element, het gaat om de juiste combinatie en balans’.

Sigrid Calon

Beeldend Kunstenaar

Sigrid Calon Art

Woven grids

Calon streeft daarbij naar een autonoom beeld met een sterke zeggingskracht; ‘het liefst eentje die blijft fascineren, al weet je niet precies waarom’. Naast ander werk zijn in deze tentoonstelling veertig Riso prints te zien. Deze prints zijn de ontwerpen van Calon’s monumentale installatie ‘WOVEN GRIDS serie SC_1’ (2022). Deze installatie, die bestaat uit veertig textiele werken met een afmeting van 65 x 65 cm, uitgevoerd in Jacquard weefsel, wol & trevira, werd in 2023 aangekocht voor de Kunstcollectie EUR en wordt in de loop van 2023 geïnstalleerd op de universiteit.

Meer informatie

Tentoonstelling ‘Sigrid Calon…SPEL’ 
Gratis te bezoeken ma-vrij 9:00-18:00 uur
Locatie: Erasmus Gallery, in de gang tussen Aula Erasmus Building en Theil Building

Meer informatie over de kunstenaar https://www.sigridcalon.nl/.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen