Stop Seksuele Straatintimidatie

Five students in front of colourful backgrounds
Datum
dinsdag 14 mei 2024, 14:00 - 16:00
Type
Algemeen
Locatie

Erasmus Plaza

Voeg toe aan agenda
Seksuele straatintimidatiecampagne Rotterdam

Op 14 mei 2024 organiseert IDEA Center in samenwerking met de Gemeente Rotterdam, Stichting Stop Straatintimidatie en WMO Radar het evenement 'Stop Seksuele Straatintimidatie'. Het doel van dit event is het stimuleren van bewustwording rondom deze problematiek. Tijdens dit event hebben studenten de mogelijkheid om in gesprek te gaan met organisaties die gespecialiseerd zijn in deze problematiek en ondersteuning bieden aan slachtoffers. Kom tussen 14:00 en 16:00 uur langs op Erasmus Plaza voor een praatje, gratis stroopwafels en een goed gevulde goodiebag!
 

Waarom een event tegen seksuele straatintimidatie? 

Sissen, nafluiten, naroepen, ongepaste opmerkingen maken of achternalopen. Dat noemen we seksuele straatintimidatie. Heel vervelend gedrag dat veel mensen maar al te vaak overkomt. Tijdens de jaarlijkse Rotterdamse week tegen seksuele straatintimidatie (13-17 mei) organiseert de Gemeente Rotterdam in samenwerking met andere organisaties verschillende activiteiten rondom de stad. Deze activiteiten dragen bij aan bewustwording van seksuele straatintimidatie. IDEA Center organiseert een aantal activiteiten op campus Woudestein.

Activiteiten op Erasmus Plaza (gratis stroopwafels en goodiebags): 14:00 - 16:00

Het evenement vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur op het Erasmus Plaza. Naast een stroopwafelkraam zijn er ook zitzakken om te relaxen en een kop van jut voor de ontspanning. Er zal ook een beperkt aantal goodiebags zijn. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Organisatoren en betrokken partijen 

Tijdens het evenement is er de gelegenheid voor studenten om met alle betrokken partijen in gesprek te gaan. Er zijn stands van Safe@EURVoice of All WomenGemeente RotterdamWMO RadarStichting Stop Straat Intimidatie en het IDEA Center

Fotografie

Houd er rekening mee dat er tijdens het evenement foto’s worden gemaakt. Voor meer informatie over toestemming voor het gebruik van jouw afbeelding op foto's voor promotionele doeleinden door de Erasmus Universiteit Rotterdam, in overeenstemming met relevante wet- en regelgeving, klik hier. Mocht je geen toestemming geven, laat dit dan weten aan een van de organisatoren.

Doe mee!

Wil je meer weten over dit onderwerp en wat je kunt doen tegen seksuele intimidatie op straat? Kom dan bij ons langs! Het evenement is gratis en voor iedereen toegankelijk!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen