Studio Erasmus

Talkshow
Datum
dinsdag 29 nov 2022, 20:30 - 21:45
Type
Voorstelling
Gesproken taal
Dutch
Locatie

Theater Rotterdam Schouwburg

Meld je aan! Voeg toe aan agenda

Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek. Op dinsdag 29 november 2022 zijn we er weer met een nieuwe editie! Met op het programma onder meer Gijs van Oenen over culture wars, Claartje ter Hoeven over de ongrijpbaarheid van de platformeconomie en forensisch psycholoog Josanne van Dongen en Carmen Sergiou over hersenstimulatie als oplossing voor agressiviteit bij criminelen.

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Met deze editie op het programma:

  • Elektrische stroompjes tegen agressie? Josanne van Dongen (EUR) en Carmen Sergiou (Universiteit Leiden) over hun onderzoek naar hersenstimulatie bij gedetineerden met gewelddadig gedrag.
  • Kunnen we nog wel loskomen van ons eigen gelijk? Gijs van Oenen duikt in zijn nieuwe boek Culturele Veldslagen in de filosofische en historische achtergronden achter cultuurmarxisten, social justice warriors, alt righters, populisten en woke activisten. Kan er nog wel een einde komen aan deze cultuurstrijd?
  • Wie denkt er aan je welbevinden als je baas een algoritme is? Claartje ter Hoeven over de ongrijpbaarheid van de almaar uitdijende platformeconomie, het welzijn van ghost workers, de arbeidsomstandigheden van flitsbezorgers en de gevolgen van een leven in de cloud. Moeten we het kapitalisme hier een halt toeroepen?
  • Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) oogst alom bewondering, behalve in Rotterdam. In de stad groeit de kritiek op deze grootschalige wijkaanpak. Hoe staat het er echt voor? Minicollege door Gijs Custers.
  • Met livemuziek van de Erasmus Music Association.

Dinsdag 29 november 2022 | 20.30 – 21.45 uur (inloop met livemuziek vanaf 20.00 uur) |
Theater Rotterdam, Schouwburg (Schouwburgplein 25, 3012 CL Rotterdam) | Toegang gratis, reserveren sterk aanbevolen.

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton en Theater Rotterdam. Presentatie: Geert Maarse.

 

Meer informatie

Datum: Dinsdag 29 november 2022
Tijd: 20:30 uur (inloop 20:00 uur met livemuziek) – 21:45 uur
Locatie: Theater Rotterdam Schouwburg
Moderatie: Geert Maarse

Ticket informatie
Toegang: gratis, reserveren aanbevolen

Gerelateerde links
Meer evenementen van Studium Generale

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen