Wetenschapscafé Rotterdam: Wat te doen met vaccinatieweigeraars?

Begindatum

maandag 25 jan 2021, 19:30

Einddatum

maandag 25 jan 2021, 21:00

Locatie
Online: https://zoom.us/j/93554960628?pwd=TWZjTThqSHJRS2ZvbTdRcVhBVUhBdz09
Gesproken taal
Dutch

Het Wetenschapscafé is een maandelijkse, informele bijeenkomst van mensen die zijn geïnteresseerd in wetenschap. Elke maand staat een wetenschapper centraal die gepassioneerd en op een toegankelijke manier verteld over zijn of haar onderzoek. Onder het genot van een drankje wordt geluisterd, gepraat en gediscussieerd.

Het zijn bijzondere tijden. De Corona-pandemie heeft veel van onze vrijheden als ernstig ingeperkt. Scholen en winkels zijn gesloten, mensen werken thuis, houden afstand en dragen mondkapjes buiten de deur. De enige uitweg uit de crisis lijkt vaccinatie te zijn. Langzamerhand komen vaccins beschikbaar. Toch loopt niet iedereen warm voor vaccinatie. Zo’n 25% van de Nederlandse bevolking zou zich niet willen laten inenten tegen Covid-19.  Er gaan inmiddels stemmen op om vaccinatie verplicht te maken. Maar kan dat eigenlijk wel?  

Prof. mr. dr. Martin Buijsen (1963) is jurist en filosoof, en als hoogleraar gezondheidsrecht verbonden aan de Erasmus School of Law en de Erasmus School of Health Policy and Management. Zijn onderzoek richt zich voornamelijk op zorggerelateerde mensenrechtenproblematiek.  

Wegens corona maatregelen is dit Wetenschapscafé volledig online. Aanmelden is niet nodig. 

Link voor online livestream: https://zoom.us/j/93554960628?pwd=TWZjTThqSHJRS2ZvbTdRcVhBVUhBdz09

 

Meer informatie


W: www.wetenschapscafe.nl of E: wetenschapscafe@erasmusmc.nl

Dit is een gratis evenement.