Deelnemers Fitter met Feyenoord boeken indrukwekkende resultaten

traplopen

De resultaten van Fitter met Feyenoord liegen er niet om: uit eigen metingen tijdens het laatste traject bleek dat deelnemers in totaal bijna 90 kilo aan lichaamsgewicht verloren en een betere conditie opbouwden. Uit eerder onderzoek van Impact Centre Erasmus bleek al dat deelnemers na deelname aan Fitter met Feyenoord meer kennis van een gezonde leefstijl hebben, gezonder eten en sporten belangrijker zijn gaan vinden.

Tijdens de derde en meest recente editie van Fitter met Feyenoord kwamen opnieuw zowel patiƫnten als werknemers van het Maasstad Ziekenhuis naar De Kuip. Zij volgden een traject van 12 weken dat eind vorige maand ten einde kwam. Hier stonden onder andere workshops, voorlichtingen, trainingen en Coopertesten op het programma. Hierdoor vielen zij gezamenlijk bijna 90 kilo af en was de buikomvang 135 centimeter minder.

Onderzoek

Om meer inzicht te krijgen in de effecten van Fitter met Feyenoord heeft de club afgelopen seizoen tijdens een eerder traject Impact Centre Erasmus gevraagd onderzoek te doen. Als externe partij hebben zij vervolgens onderzoek gedaan naar de effecten van het sociaal maatschappelijk beleid van de club. De resultaten van dit onderzoek worden vervolgens gebruikt om het project te verbeteren.

Tijdens het onderzoek is gekeken naar het effect van Fitter met Feyenoord op meerdere factoren: willen deelnemers een gezonde leefstijl volgen? Zien ze het belang ervan in? En hebben ze ook kennis over wat een gezonde leefstijl inhoudt? Daarnaast is gekeken of deelnemers ook meer willen gaan sporten, het belang hiervan inzien en of ze ook meer kennis hierover bezitten.

Resultaten

Nadat de deelnemers zowel aan het begin als het eind van Fitter met Feyenoord een speciaal ontwikkelde vragenlijst invulden, bleken de resultaten positief en hoopgevend. Ze hadden significant meer kennis van een gezonde leefstijl en ook het bewustzijn van een gezonde leefstijl steeg.

Daarnaast aten deelnemers significant meer groeten en fruit en hechtten zij meer belang aan sporten. Tegelijkertijd nam de intrinsieke motivatie om te sporten toe en de extrinsieke motivatie om te sporten af. Dit betekent dat deelnemers vaker gaan sporten omdat ze het zelf willen en minder vaak vanuit het idee dat het moet. Bijna 90% van de deelnemers zegt gezonder te zijn gaan leven en bijna 80% is meer gaan sporten in de vrije tijd.

En nu het traject voorbij is? Willen deelnemers dan nog steeds sporten? Absoluut! 100% van de deelnemers gaf aan ook na Fitter met Feyenoord structureel te willen blijven sporten.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen